Прочитај ми чланак

ГРАЂАНИ ОЦЕНИЛИ председника и Владу Србије

0

Београд -- Према истраживању НВО Институт за европске послове, у сарадњи са Нинамедијом, грађани су највишу просечну оцену дали председнику Александру Вучићу - 3,90.

Рад Владе Србије оцењен је просечном оценом 3,43, показало је то истраживање.

Према резултатима истраживања, у коме су испитаници оцењивали на скали од 1 до 5 рад председника Републике и Владе Србије, међу грађанима који су дали највише оцене политичарима, готово половина – 48,8 процената – дала је председнику Србије максималну оцену 5.

Министар спољних послова Ивица Дачић добио је оцену 3,61, а на трећем месту је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић са оценом 3,52, саопштио је Институт за европске послове.

Следи премијерка Ана Брнабић са оценом 3,49.

Министарке грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и европскх интеграција, Зорана Михајловић и Јадранка Јоксимовић, изједначене су оценама 3,24, следи министар одбране Александар Вулин са 3,07, док је министарка правде Нела Кубуровић добила оцену 2,98.

Министар одбране Александар Вулин добио је оцену 1 од сваког петог грађанина, а најмање јединица добио је министар спољних послова Ивица Дачић, 8,6 одсто, показују резултати истраживања, наводи се у саопштењу.

Како се наводи, старији грађани су били склонији вишим оценама рада председника и министара, док су млађи, од 18 до 29 година, бити критичнији.

Истраживање јавног мњења о раду Владе и председника Србије је спроведено у периоду од 21. до 24. марта на репрезентативном узорку од 1201 испитаника, прецизира се у саопштењу.