Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Зорана мора у затвор, а надлежни нека ме повуку!

0

Војислав Шешељ каже да не страхује због апела који је потпредседница Владе Зорана Михајловић упутила надлежним органима тражећи да реагују због његове изјаве да је шпијун и да мора да лети из Владе, те да јој је место у затвору.

Министарка Михајловић каже да не жели да учествује у Шешељевом политичком ријалитију, те да Србија има институције које треба да се позабаве претњама смрћу. Њен захтев није остао без одговора вође СРС, који поручује да не страхује од хапшења:


 – Ма плашим се да ме не ухвате надлежни органи за најнадлежније место.

Чека тужбу

Рат између лидера радикала и министарке Михајловић почео је после Шешељеве изјаве када је испричао да се залаже за аболицију Милорада Улемека и Звездана Јовановића, који би, уколико испричају све што знају о убиству Зорана Ђинђића, али и неким другим случајевима, требало да буду враћени у безбедносне службе и помогну да се земља очисти од шпијуна и терориста. 

– Шпијуна има много и у Влади Србије, па надаље. Ево на пример, Зорана Михајловић је шпијун пар екселанс. Могу и друге неке да набројим, али вребам их још – истакао је Шешељ.
 
Прецизирао је да не жели да бивши припадници ЈСО ликвидирају потпредседницу Владе.
 
– Она је због дугогодишње шпијунаже заслужила да оде у затвор – каже Шешељ.
 
Додао је да Легија и Звездан неће хапсити министарку нити да су његове оптужбе на њен рачун позив на убиство, како наводи.

Политички ријалити

– За њу је довољна комунална полиција да је покупи, ово су екстра специјалци светске класе, врхунски, бре! Никад нисам изразио жељу да је убијем, само бих је стрпао у затвор и осудио на дугогодишњу робију зато што је америчко-британски шпијун. Поуздани извори моји. Нек ме тужи – навео је Шешељ.
 
А потпредседница Владе не одустаје од захтева да надлежни органи да реагују због Шешељевих претњи.


– Јадно са његове стране. То је тај говор мржње којим ће на следећим изборима добити још мање гласова. Кад нема аргумената, остају псовке и говор мржње. Нећу да будем део тог политичког ријалитија у његовој режији јер ова земља има институције које треба да се позабаве претњама смрћу – закључује Михајловићева.

Легија је чудо од борца

Шешељ је открио да је за Улемекове способности чуо много пре него што је отишао у Хаг, а да је за Јовановића сазнао тек у затвору.
 
– Причали су ми људи који су са мном робијали да је у рату био чудо од борца… Питају ме сад где има тих шпијуна, ја рекох има их и у Влади Србије, ево прва Зорана Михајловић. Сто посто сам сигуран. Она каже да сам пензионер и мисли да ће ме тиме дисквалификовати – испричао је Шешељ.