Прочитај ми чланак

МИНИСТАР НИЈЕ ОДОЛЕО: Вожња од центра Златибора до врха Торника! (ФОТО)

0

Посетиоци се у једној од 55 кабина Голд гондоле могу на Сајму туризма провозати, са ВР наочарима, трасом којом ће се гондола кретати од центра до врха Торника.

Министар туризма Расим Љајић посетио је, на Сајму туризма у Београду, штанд Туристичке организације Златибор и ЈП Голд гондола, као и “кутак виртуелне стварности“, где се сви посетиоци могу провозати златиборском гондолом.

Посетиоци се у једној од 55 кабина Голд гондоле могу у реалном времену провозати, са ВР наочарима, трасом којом ће се гондола кретати од центра Златиобра до врха Торника, саопштила је општина Чајетина.

Министар је у разговору са представницима општине Чајетина и Туристичке организације имао прилику да се упозна са изузетним резултатима које Златибор остварује када је су у питању понуда те познате туристичке дестинације и број туриста.

То је била идеална прилика да се министру Љајићу представе пројекти којима Златибор настоји да привуче госте и који ће учинити да најпосећенија планина Србије буде у самом туристичком врху овог дела Европе.

Директорка ЈП Голд гондоле Бојана Божанић најавила је да ће златиборска Голд гондола бити изграђена ове године. Рекла је да је циљ да се у наредних 10 година достигне више од милион туриста и 10 милиона ноћења.

Гондола на Златибору ће бити најдужа панорамска гондола на свету, наведено је у саопштењу.

На штанду Туристичке организације Златибора посетиоци могу да се забаве и фотографисањем у кутку који је припремљен посебно за ту прилику и сви који се фотографишу могу да учествују у наградном конкурсу.

Fotografije sa Sajma turizma potrebno je postaviti na profil na Ffejsbuku Gold gondola www.facebook.com/GoldGondola/ i Turističke organizacije Zlatibor www. facebook.com /TOZlatibor/ , a vlasnici FB profila čije slike dobiju najviše lajkova osvojiće vredne nagrade poput vikenda na Zlatiboru, seta spa-usluga, ručka u etno-restoranu na Zlatiboru, pakete domaćih mlečnih proizvoda i druge.