Прочитај ми чланак

НАПАДАЧ ИЗ ПОДГОРИЦЕ се разнео због беде?

0

На Фејсбук профилу Далибора Јауковића види се да га је Слободан Милошевић наградио медаљом за заслуге у областима одбране и безбедности, док они који су га познавали кажу да је у миру заборављен

ПОДГОРИЦА – Далибор Јауковић, рођен у Краљеву, који је живео у Подгорици бацио је бомбу у двориште америчке амбасаде, а потом погинуо у другој експлозији, сумњају у полицији, док су мотиви овог немилог догађаја још непознати.

Foto: Privatna arhiva (Facebook)

На његовом Фејсбук профилу може се видети да га је председник СРЈ Слободан Милошевић наградио медаљом за заслуге у областима одбране и безбедности Савезне републике Југославије 1999. године приликом НАТО бомбардовања. Незванично сазнајемо да Јауковић није био ожењен, нема породицу.

– Био је много фин и уважен човек. Некада је радио у Комбинат алуминијума у Подгорици где је остао без посла. Много је патио јер буквално није имао од чега да живи, казао је саговорник „Новости“ који је желео да остане анониман, -Јауковићи су гласовито дробњачко браство. Корени су им у селу Придворица код Шавника. Велика га је мука натерала да ово направи.

У Удружењу бораца ратова Црне Горе од 1990. кажу да су у шоку због свега што се десило.

– Пуцају људи због неправде. То није био обичан човек. Био је храбар на ратишту приликом НАТО агресије, док је у миру био заборављен. Живео је тешко након што је остао без посла. Можда је то превагнуло, казали су нам саговорници у борачком удружењу.