Прочитај ми чланак

Још нас и понижава – Хил: Хвала Србији на подршци Украјини у УН

0

Србија је синоћ подржала резолуцију у Генералној скупштини УН, којом се између осталог захтева моментално повлачење руских трупа са украјинске територије. Због гласања"за", Србији се данас захвалила Амбасада САД у Београду.

„Ово је свет уједињен против руске агресије. Хвала Србији још једном на подршци Украјини у Уједињеним нацијама“, пише у твиту америчке амбасаде.


Занимљиво је да се истим поводом огласио и европарламентарац Владимир Билчик, који се такође на Твитеру осврнуо на гласање Србије.

“Годину дана након бруталног напада Русије на Украјину, међународна заједница у УН-у јасно стоји уз храбре људе Украјине. И док су Русија и Бјелорусија и даље изоловане на тамној страни историје, Србија данас стоји уз Украјину и Европу”, навео је Билчик.

Уочи прве годишњице напада Русије на Украјину, за резолуцију коју је поднела Украјина гласале су све земље са Западног Балкана. Против је било седам држава (Русија, Белорусија, Сирија, Северна Кореја, Мали, Никарагва, Еритреја), док су 32 земље међу којима су Кина и Индија биле уздржане.

У резолуцији коју је подржала и Србија потврђује се “посвећеност територијалном интегритету Украјине” и захтева да “Русија сместа, потпуно и безусловно повуче своје војне снаге са територије Украјине”.