Прочитај ми чланак

ДЕЈАН СТАНКОВИЋ: Уживање је гледати Богдана Богдановића

0

Легендарни српски фудбалер из Америке за наш лист прича како је са синовима доживео НБА Ол-стар викенд, на којем је Богдановић био МВП

Шампион са шампионом. Дејан Станковић и Богдан Богдановић.

ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА

Легендарни фудбалер имао је привилегију да уживо гледа магију нашег кошаркаша на Ол-стар мечу „Звезде у успону“ у којем је Богдан био МВП. Станковић је, и поред бројних обавеза у УЕФА, издвојио време да синове Александра, Стефана и Филипа одведе у Лос Анђелес како би уживали у спектакуларном викенду, а своје утиске поделио је са читаоцима Курира.

– Стварно ми је изузетно драго што сам присуствовао овако великом спектаклу. Посебно ми је драго што је прво вече наш Богдан обележио меч. Још једном је показао колико је сјајан кошаркаш, али поред тога он је и сјајан млад момак. Дружили смо се и пре и после утакмица – рекао је Станковић, који није могао да сакрије задовољство и понос што је момак из његове Србије обележио једно вече у кошаркашком спектаклу који гледа цео свет.

Деки и његови наследници у Лос Анђелесу су били гости капитена српске кошаркашке репрезентације и играча Клиперса Милоша Теодосића, који их је дочекао на најбољи могући начин.

Егзибиција

МИЧЕЛ НАЈБОЉЕ КУЦА, БУКЕР УБИО ТРОЈКЕ

Млади кошаркаш Јуте Донован Мичел победио је у такмичењу у закуцавању које се традиционално одржава током Ол-стар викенда у НБА лиги. Руки Џезера у последњем скоку „репризирао“ је закуцавање чувеног Винса Картера, а у финалу је победио Ларија Нанса јуниора из Кливленда, чији је отац био најбољи у првом такмичењу 1984. године, као члан Феникса.

У шутирању „тројки“ са 28 поена победио је Фениксов Девин Букер, а у такмичењу кошаркашких вештина најбољи је био играч Бруклина Спенсер Динвиди.

БОГДАНОВИХ ДЕВЕТ МЕСЕЦИ

– Освојио Евролигу с Фенербахчеом

– Изабран у најбољу петорку Евролиге

– МВП фајнал-фора Евролиге

– Шампион Турске с Фенербахчеом

– МВП турске лиге

– Сребро на Европском првенству

– Члан најбоље петорке на ЕП

– МВП Ол-стар меча „Звезде у успону“