Прочитај ми чланак

ШУТАНОВАЦ: Дезертер Вулин да поднесе оставку

0

Београд – Председник Демократске странке Драган Шутановац затражио је оставку министра одбране Александра Вулина.

Он је то учинио поводом хапшења капетана Војске Србије који је одбио да потпише страначки списак сигурних гласова Српске напредне странке.

„Никада се у Србији није десило овакво понижење, никада се није десило да се покуца на врата припадника Војске и да се од њега тражи да стави свој потпис на срамни списак. Позивам министра одбране, дезертера Вулина, да поднесе оставку са позиције у министарству јер је урушио углед и кредибилитет не само министра одбране већ и целе Војске“, изјавио је Шутановац, а преноси информативна служба странке.

Он је позвао и начелника Генералштаба Љубишу Диковића да се „не понаша као слуга министра већ да заштити припаднике Војске и скрене пажњу цивилној контроли да не могу на тај начин да се понашају према припадницима Војске који су браниоци наше отаџбине“.

Омладина ДС-а данас је на Калемегдану током испаљивања почасне паљбе уочи обележавања Дана државности Србије раширила транспарент „Срамота!!! Дезертер хапси војника!“

Војни синдикат Србије јуче је саопштио да је ухапшен официр Војске Србије после инцидента са активистима Српске напредне странке који су од врата до врата са списковима ишли и прикупљали „сигурне гласове“.

По њиховим наводима, официр ВС је тражио да активисти кажу одакле им подаци о његовој породици, после чега је дошло до вербалног инцидента после ког је ухапшен.

Из СНС су међутим саопштили да је официр вређао и физички насрнуо на њихове омладинце током обављања страначких активности.

ЂИЛАС: Пензионери све лошије живe

Кандидат за градоначелника Београда, Драган Ђилас разговарао је данас у Калуђерици, у дому Новаковића, са пензионерима који су му се жалили због смањених пензија и све лошијег квалитета живота.

Ђилас је оценио да је неопходно да сви грађани Београда имају исте базичне услове за живот као што су асфалтирани путеви, водовод, школе, обданишта и Домови здравља.

Он је предложио је да се уведу кружне линије минибуса кроз Калуђерицу, имајући у виду удаљеност појединих делова од станица градског превоза.

Предложио сам актуелној власти у Београду да покажу слике онога што су урадили у Калуђерици. Моје четири слике Калуђерице су: школа, обданиште, Дом здравља које смо направили и улице које смо асфалтирали. Ево, нек они покажу ако имају слику једне једине ствари коју су урадили у Калуђерици за потекле четири године, рекао је Ђилас.

Пензионери из Калуђерице навели су да актуелна власт не показује никакво интересовање за њихов статус и да је највећи проблем што се губи нада, додаје се у саопштењу.

Ђилас је гарантовао поновно увођење годишње помоћи у износу од 20.000 динара, као и помоћ пензионерима којима су противзаконито смањене пензије.