Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ О НАТАШИ КАНДИЋ: За њу је колац, а не Нобел!

0

Наташа Кандић је за колац, а не за награду, поручује Војислав Шешељ, лидер радикала, бесан због тога што су двојица америчких конгресмена из редова Хилариних демократа номиновала председницу ФХП за Нобелову награду за мир.

Иницијативу да се Кандићева награди покренули су сенатор Роџер Викер и познати албански лобиста Елиот Енгел, осведочени мрзитељ Срба и конгресмен у кога Клинтонова има највише поверења.

– Ја бих Наташу Кандић кандидовао за глогов колац. И у том случају лично бих се потрудио да се набави што бољи глогов колац, лично бих га обликовао и зашиљио и са великим задовољством бих је натакао на тај колац – рекао је Шешељ.

Велике заслуге

У образложењу некадашње перјанице администрације Клинтонових захтевају да се Кандићева награди јер су њеном заслугом злочинци процесуирани у Хагу.

– Документација о злочинима на просторима бивше Југославије коју је Фонд за хуманитарно право доставио Хагу била је кључна за спровођење правде како на Међународном кривичном суду за бившу Југославију тако и на судовима за ратне злочине у земљама региона – пише у писму упућеном норвешком комитету за доделу Нобелове награде.

Истина је, међутим, да се НВО Наташе Кандић искључиво бави оптуживањем Срба за ратне злочине и лобирањем за улазак наше државе у злочиначки НАТО пакт. Последња у низу акција ове активисткиње за људска права било је залагање да се генерал Љубиша Диковић оптужи за ратне злочине у БиХ и на Косову.

Услов: Згази Србе

С друге стране, посланик СНС Владимир Ђукановић каже да је очито да Нобелову награду може да добије свако ко је на линији политике САД.

– Што више Срба уништиш, згазиш и нагрдиш, веће су шансе да је добијеш. Награду слободно можемо да преименујемо у награду Хилариних демократа – закључује Ђукановић.

Номинована Кандићева пак каже да јој предлог албанског лобисте делује „нестварно“.

– Имамо у виду каква је ситуација на пољу транзиционе правде у свим државама на подручју бивше Југославије, врло мало смо сви урадили, тако да нам се овај предлог за Нобелову награду чини нестварно и није у складу са оним докле смо после свих тих ратова жртава, после 25 година, стигли… Нисмо се баш много померили – рекла је Кандићева.

Ставови Кандићеве за које је Амери часте

-Радован Караџић је гори од Хитлера

-Младић треба да буде осуђен на доживотни затвор

-Политичари не би требало да критикују рад Хашког трибунала

-Делови образложења ослабађајуће пресуде Шешељу противе се здравом разуму попут оног да је говор Шешеља у Скупштини Србије, када је изрекао да неће убијати Хрвате, већ да ће их спаковати на камионе, па нека они виде шта ће, само политичко мишљење.

Енгел, наследник Клинтонових

-Елиот Енгел је албански лобиста и најгласнији заговорник политике Клинтонових

-попут Била и Хилари Клинтон, један од најгласнијих заговорника независног Косова

– у више наврата истакао да је Србија „неспремна да се суочи са својим злочинима из прошлости“

-захтевао повлачење оптужнице против Рамуша Харадинаја

-затражио од САД да промени став по питању формирање војске Косова

приштинске власти после булевара Клинтону, једну улицу у Пећи назвале по њему.