Србија на ивици стрпљења због НАТО-а

124

Српска јавност је на ивици стрпљења због игре коју води режим када је реч о увлачењу Србије у сферу утицаја НАТО савеза и „пузећег“ уласка у њега. Дошао је тренутак када се игра „доброг и лошег полицајца“ која се манифестује на начин да Александар Вучић гура Србију у НАТО а Томислав Николић му то „као не да“ мора прекинути.

„СВЕПРАВОСЛАВНИ САБОР“ БЕЗ ПРАВОСЛАВНИХ : Обраћање митрополита Серафима пирејског Синоду ГПЦ

2

Митрополит пирејски Серафим упутио је писмо Светом Синоду Грчке Православне Цркве, које је посвећено будућем Свеправославном сабору. Основне поставке овог документа објавио је сајт „Agionoros.ru“. Одлуку по којој ће свака Помесна Црква на Сабору бити представљена са 24 архијереја, владика је назвао „невиђеном новотаријом“, без преседана за две хиљаде година историје Цркве. Он је подсетио […]

Како су „деца капитализма“ постала седам секретара СКОЈ-а

4

Данашњи скојевци су углавном академски грађани који преживљавају или сађењем малина или препродајом књига.

ЖЕЉКО ЦВИЈАНОВИЋ: За или против Вучића – демонтажа културне елите

7

Иако није време идеологија, бирачки корпус у Србији ће се на изборима лагано померити удесно, и то више културно него политички. 1. И кад је муцава, култура је најразговетнији и најразумљивији језик сваке политике. Чак и кад нас обмањује и манипулише нама, култура је, по дефиницији, њен најпрецизнији језик, у култури се виде сви њени […]

СТРАХ ОД ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: „Сиријска опозиција тражи заштиту од руске војске“

0

Лидери сиријске опозиције који су потписали споразум о прекиду ватре моле Министарство одбране Русије да их заштити од милитаната Исламске државе.

„ОВЕРИЛИ” ГА ШИПТАРИ СA СЕДAМ МЕТAКA: „Мртви“ полицајац Славиша Матејић дочекао пензију!

8

Жандарм Славиша Матејић је 1998. у заседи ОВК рањен са седам метака, један терориста га је ухватио за косу, подигао му главу и „оверио“ га у врат. Сви су били уверени да је погинуо.

ДУГУЈЕШ 46 ПЛАТИ 186 ХИЉАДА! Утеривачи јуре рате и од грађана

0

Банке чекају дозволу Народне банке Србије да продају потраживања од становништва. Очекују да ће припреме за спровођење овог система бити готове до јула.

БИЋЕ ОПЕТ ФРКЕ: Да ли је Јагодина оштећена за пенал и гол против Звезде? (ВИДЕО)

4

Имамо две спорне ситуације са меча Црвена звезда – Јагодина.

ЛИБИЈА: Борба против терориста изговор Запада за освајање Африке (ПРЕВОД – СРБИН.ИНФО)

0

Обновљена заинтересованост западне војске за Либију неће бити довољна за пораз Исламске државе али може бити довољна за стварање трајног војног присуства у Северној Африци за чиме Запад вапи још од 1970.

ТАЈНИ ИЗВЕШТАЈ НAТО: Русија ефикаснија од нас

3

Иако СAД јавно критикује операцију Москве у Сирији, подаци америчких аналитичких центара показују да руске Оружане снаге дејствују професионално и прецизно.

ОБИЧАН СЕЉАК: Вучић ЕУ фондове за Србију предаје немачком инвеститору

2

У моменту када Немачка својим ратарима који сеју соју која није генетски модификована даје подстицај у висини од 450 ЕУР-а по хектару наш тиранин ратарима подстицаје смањује са 100 на 30 ЕУР-а по хектару што је понижавајуће. Рампа за производе из Европске Уније је високо подигнута и тим потезом се брзопотезно урушава и онако урушена домаћа производња.

Пајтић и Вучић, две стране злог новчића

0

Држим да политичари треба увек јасно и гласно да износе све своје ставове, настојећи да њима придобију подршку гласача, а не да калкулишу, прећуткују, искривљују и сл. То је нечасно.

Биће проблема ако имена Албанаца на бирачким списковима буду написана ћирилицом

15

Председник Партије за демократско деловање Риза Халими тврди да ће се поновити проблеми са бирачким списковима у којима су ћирилицом уписани Албанци. У Министарству за државну управу и локалну самоуправу кажу да грађани треба да се обрате локалној самоуправи за упис. У јединственом бирачком списку тренутно су имена 206.820 бирача уписана на језику мањина, а […]

ЛУДОВАЊЕ – ДР ДРАГАН ПЕТРОВИЋ: О фаворизовању проамеричких медија (ВИДЕО)

6

У другом делу емисије било је највише речи о променама односа снага у Европи, позицији Русије, унутрашњој политичкој и друштвеној сцени у Француској, украјинској и сиријској кризи, протестима опозиције у Црној Гори.

Правно-политички аспекти СОФА и ИПАП споразума

0

Највећа спорност СОФА споразума са САД огледа се у томе, да се њиме пружају оружаним трупама стране државе (САД) изузетно неограничене повластице и привилегије које оне уживају на територији једне суверене и независне државе.

Вучић: Србија је мала Кина, постали смо ИТ хот спот региона

16

Многе познате компаније из ЕУ, САД, Русије Кине, заливских држава изабрале су Србију за инвестирање свог капитала, а многе од њих имају дугорочне планове, што значи да су у Србију дошле да остану.

Протестна нота Грчке Србији и Македонији

1

„Вима“ наводи и да је грчка Влада пре неколико дана, преко Сталног представништва Грчке у ЕУ, затражила мишљење Правне службе Европског савета о томе да ли је недавна одлука Аустрије о ограничавању уласка миграната и избеглица легитимна по међународном праву.

Американци продали српско лежиште бакра и злата код Бора за 262,5 милиона долара

29

Шок у Србији! Америчка рударска корпорација „Фрипорт Мекморан“ продала је мултинационалној компанији „Лундин“, са седиштем у канадском Торонту, власништво над рејоном „Чукару Пеки“, код Бора, где су установљени почетни ресурси од 1,7 милиона

Меркел: Немачка мора постати нова светска велесила

24

Немачка канцеларка Анкела Меркел одбија да се повуче под све већим притиском избегличке кризе и поручује да Немачка треба да игра већу улогу на светској сцени.

„СВЕЗА СРБИЈА – ДИЈАСПОРА“ : Да се формирају фондови за лакше запошљавање и подстицај привреде

4

Подношењем захтева покрените иницијативу у вашој локалној заједници и омогућите Вашем председнику и одборницима да искористе своја статутарна права на основу којих можете да формирате фондове који ће бити основа за развој Ваше општине.