Прочитај ми чланак

СТОП ЗЕЛЕНАШЕЊУ: Због банака нови протести у суботу и радикализација!

0

stop-zelenasenju-stedise-protestuju-2015

Протест оштећених корисника банкарских услуга и CHF кредита је ушао у свој 6. дан. Сваког дана између 12-18ч одржава се протест испред Владе Србије, а након тога у шатор насељу које су оштећени корисници банкарских услуга подигли у парку Хајдук Вељков венац, испод ЦИП-а.

С обзиром да им се до сада нико није обратио, нити понудио конкретно решење, синоћ је на скупу одлучено да се уђе у радикализацију протеста. Данас ће трајање протеста у полицији бити продужено на још месец дана.

У суботу 5.12.2015. у 12ч почиње велики скуп испред Владе Србије, на који ће сви родитељи довести своју децу, као будуће дужнике неотплативих кредита индексираних у никад виђеним швајцарским францима. Деца ће медијима прочитати своја писма и молбе да их прими Премијер.

Ако се то не деси, у 14ч група од 20-ак родитеља ове деце ступа у штрајк глађу, до испуњења основних, наших добро познатих захтева:

Конверзија CHF кредита у ЕВРО по паритету који је важио на дан исплате кредита, на терет банака, не на терет државе и пореских обвезника

Повраћај свих незаконито наплаћених средстава, по било ком основу и у било којој врсти банкарске позајмице

Строжија контрола пословања банака

Демонстранти су и свесни чињенице да ова Влада није крива за ситуацију у којој се налазе оштећени грађани, али такође сматрају да је њена уставна обавеза да их заштити од незаконитог рада страних банака у Србији, које се богате на терет све већег сиромаштва својих клијената.

Извор: Ефектива