Прочитај ми чланак

ФИРМА АНДРЕЈА ВУЧИЋА блокирана на 22 милиона због пореских малверзација!

0

aleksandar-i-andrej-vucic-nebojsa-mandic-1412067259-576987

Фирма Андреја Вучића, “Asomacum” из Београда, учествовала је 2011. године у пореским маверзацијама.

Наиме, медији су 30. јуна 2011. године објавили информацију да је ухапшена виша пореска инспекторка Одељења за канцеларијску контролу Пореске управе у Београду Снежана Ј. (37) због злоупотребе службеног положаја и присвајања око 30 милиона динара, саопштило је тада Министарство унутрашњих послова.

Подаци предузећа:

Asomacum d.o.o.
Студентска 15, Нови Београд
ПИБ: 106525190
Матични број: 20622571

Снежана Ј. је била осумњичена да је од јула 2009. до краја 2010. у договору са власницима такозваних фантомских предузећа, а приликом утврђених неправилности у раду, избегла да одузме пибове и изврши блокаду рачуна ових предузећа, пренео је тада “РТС”.

Реч је о предузећима “Arnita Comemerce”, “Amurgas”, “Amagangas”, “Asrapnjeft”, “Ares”, “Asomacum“, “Atraban”, “Atavarinvest” i “Amurproject” из Београда.

У саопштењу је писало да је Снежана Ј. на тај начин власницима предузећа омогућила повраћај ПДВ, који су остварили на основу симулованих правних послова из претходног периода и прибављање противправне имовинске користи у износу од око 30 милиона динара, на штету буџета Србије.

Једна од фантомских фирми, “Asomacum”, у власништву је брата Александра Вучића, Андреја Вучића, наводи се на сајту АПР-а. -ВИДИ: Претрага привредних друштава

Фирма је регистрована 2010. године са седиштем у Студентској 15 у Београду. Финансијски извештај није доступан.

Према подацима Народне банке Србије, рачун Вучићеве фантомске фирме “Asomacum” у блокади је на невероватних 22,223,406.27 динара од 29. септембра 2011. године, одмах након што је ухапшена Снежана Ј. -ВИДИ: Претраживање дужника у принудној наплати – КУЦАЈ МАТИЧНИ БРОЈ: 20622571.

Занимљиво је да су ове малверзације откривене док је ДС био на власти и да је врх демократа био упознат са овим подацима, а да ова странка уопште то није користила у предизборним капањама док су челници напредњака жестоко нападали врх Демократске странке оптужујући да је корумпиран и умешан у привредни криминал.

Порез се мора плаћати, виче Александар Вучића.

Осим приватног бизниса, Андреј се опробао у спорту

Само месец дана од како је напустио руководство у КК “Црвена звезда”, премијеров брат, Андреј Вучић, именован је за члана Надзорног одбора “Удружења осигуравача Србије”.

Андреј Вучић повукао се са места потпредседника КК “Црвена звезда” крајем јуна 2014. године. Ни месец дана касније, именован је за члана Надзорног одбора “Удружења осигуравача Србије”.

Био је потпредседник КК “Црвена звезда”, радио је као директор набавке у Заводу за израду кованог новца и новчаница у Народној банци, радио је још као и комерцијални директор у једној приватној клиници.

(teleprompter.rs)