ЈАДНЕ (СТРАНЕ) БАНКЕ: Отворено писмо Јоргованки Табаковић, Крстићу …

6

Када се дигне стамбени кредит, наступа кафкијанско “лудило”. Рата износи 1/3 плате, а сада плата не може да покрије 2/3 једне рате. Шта да се ради? Тужи се банка.

СП КОШАРКА: Орлови започели лет ка Шпанији

0

Првој прозивци присуствовало је 17 играча: Василије Мицић, Немања Дангубић, Стефан Јовић, …

НОВИ ПРОТЕСТИ: „Македонија Македонцима“ против „Скопље је срце Албаније“

27

Вишедневни протести Албанаца у Македонији незадовољних пресудом у случају „Монструми“, прешли су границе те државе, док се Македонци путем друштвених мрежа позивају на антипротест, у петак 11. јула испред македонске владе, под слоганом „Македонија Македонцима“.

ЛУЧИЋ: Србин сам и Србију носим у срцу, где год да сам

1

Родитељи су ме научили много чему и да је неопходно помагати другима, каже један од најбољих хокејаша НХЛ лиге који је донирао 50.000 долара полпављенима у Србији.

ИСТИСКУЈУ ГПС: Спајају се руски и кинески сателетски навигациони системи

1

Стручњаци истичу „како ће сада Американцима бити теже извршити директне ударе на руске нуклеарне пројектиле“, што је потврдио и Рогозин који је рекао „како се за сада не ради о искључивању станица, него су само блокиране у делу за војну употребу“. Подсетимо, „Глобални навигациони сателитски систем“ (ГЛОНАСС) је руски еквивалент за „US Global Positioning System“ (GPS).

Да ли ће Србија постати мост за Русију и ЕУ?

0

Међународну позадину на којој су се одвијали руско-српски преговори на врху (а српског премијера је примио не само његов руски колега Дмитриј Медведев, већ и председник Владимир Путин), тешко је назвати повољном. Последњих недеља Запад је ојачао пристисак на Београд како би га натерао да се придружи заједничком антируском хору снакција.

Ипак објективна ситуација како у Србији, тако и у ЕУ (где је она з

Њуз.нет: Вучић позвао 1.500 Београђана добровољаца да спасу Панчево и Ковин од комараца

5

За команданта одбране Панчева и Ковина постављен је начелник Генералштава Војске Србије Љубиша Диковић који је одмах преузео дужност. Министар за ванредне ситуације у Влади Србије Велимир Илић рекао је да би најефикасније средство у борби против комараца био “онај апарат који има ону цев напред па усисава” и прецизирао да не мисли на усисивач.

НИС је у 2013. издвојио 55,6 милијарди динара у инвестиције, буџет Србије пуни са више од 14 одсто

0

БЕОГРАД – Нафтна индустрија Србије (НИС) је у прошлој години издвојила 55,6 милијарди динара у инвестиције, пет пута више него 2009. године, а буџет Србије пуни са више од 14 одсто и прогнозе су да ће се раст и једног и другог наставити, изјавио је данас генерални директор те компаније Кирил Кравченко. Он је, на представљању […]

САД: Јато гусака оборило војни хеликоптер, погинула четири војника

9

Сва четири члана посаде су погинула, а хеликоптер уништен при удару, наводи се у извештају, а штета процењује на 40,3 милиона долара.

Марин Ле Пен: Санкције против Русије су екстремна глупост

5

„Санкције против Русије су једна екстремна глупост, која долива уље на ватру сукобу (у Украјини) и ствара непријатељску климу према Русији, неодвојивом делу дипломатског решења украјинске кризе“, рекла је Ле Пенова у Европском парламенту.

Атомска подморница „Владимир Мономах“ успешно прошла сва фабричка тестирања

8

„Фабричка испитивања подморнице нове генерације „Владимир Мономах“ (класа „Бореј“) у Белом мору потпуно су завршена. Сада су на реду државна испитивања. У тој фази нуклеарна подморница ће још неколико пута испловити на море. Након успешног завршетка поморских државних испитивања, инспекције и могућих дотеривања, биће потписан записник о примопредаји „Влади

Неће да донесу пресуду: Хаг се брука због Војислава Шешеља

5

Занимљиво је да је, рецимо, Рамушу Харадинају, такође оптуженом у Хагу, било омогућено још док је поступак против њега трајао, да учествује у политичкој кампањи.

Ни Руси нису ово очекивали

3

Званични подаци биће објављени током лета.

НАТО дао наређење: Очистити Црну Гору од руских шпијуна

13

НАТО одгађа позив Црној Гори за чланство у овај савез због тога што велики број црногорских обавештајаца ради за Русију.

Земље БРИКС ће основати Нову развојну банку

8

„Банка је отворена за нове учеснике међу члановима ОУН, а договор је да се удео БРИКСА неће смањити испод 55 одсто. Односно, банку ће контролисати земље БРИКС“, изјавио је Силуанов.

Ђурић: „Парк мира“ остаје у Косовској Митровици, Тахири неће ништа рушити

0

„Желим да поручим грађанима Србије и српске националности овде на Косову и Метохији, да немају разлога да се боје због претњи Приштине које смо могли да чујемо претходних дана од госпође Едите Тахири, претње рушењем Парка мира“, поручио је он.

„Мa нек иде живот“: Докторат Синише Малог такође плагијат

10

“Мали је у свом плагирању био надасве еклектичан – узимао је и из туђих докторских дисертација и научних чланака, али није се либио ни Википедије ни неких двадесетак страна дословног преписивања садржаја сајта Агенције за приватизацију. Мали није само мало крадуцкао, већ је плагирао и читава поглавља”, навео је Карапанџа.

ДОК ЗАПАД ОТИМА, РУСИЈА ОСНАЖУЈЕ: Јужни ток у српском току

7

Додатно, када се склапају споразуми са њом, они више делују као споразуми у којима чак и друга, углавном слабија страна, може да извуче неку легитимну, општу корист за себе – док, с друге стране, споразуми са западним државама делују већином као капитулације, или као аранжмани склопљени између газде и локалног представника, коме иде и гро оног малог процента користи резервисаног за страну коју локалац формално заступа.

Украјина: Још једна украјинска мина експлодирала на територији Русије (Из часа у час)

7

Још једна украјинска мина је експлодирала на територији Русије. Руски граничари у Ростовској области кажу да је мина пала у Кујбишевски рејон, на 800 метара од државне границе.

ЧУДО БОЖЈЕ: Слобода и Војин добили близнакиње захваљујући лози с Хиландара

8

Теолог Милош Стојковић открио шта је помогло познатом глумачком пару Слободи Мићаловић и Војину Ћетковићу да добију дете. Он је у емисији „Опаснице“ на ТВ Хепи, коју воде Силвија Сламниг и Маја Николић, открио да се глумица лечила лозом с Хиландара.