Прочитај ми чланак

Америка не престаје да прича о Јокићу: Једна од најбољих партија икада…

0

Никола Јокић одиграо је једну од најбољих утакмица у НБА каријери против Минесоте у петој утакмици полуфинала Запада, а цела не престаје да прича о томе.

Денвер је победио Минесоту са 121:91, а Јокић је имао учинак од 40 поена, седам скокова и 13 асистенција.

Јокић је постао други играч у историји НБА плеј-офа који је стигао до 40 и више поена без изгубљене лопте, а реакције НБА аналитичара су заиста сјајне.

Харисон Винд, новинар ДНВР Пост-а, каже да је ово била једна од најбољих партија икада у НБА лиги. Додаје да је она дошла против најбољег одбрамбеног играча лиге, али и против историјско добре одбране.

Џон Холинџер, новинар „Атлетика“, тврди да ће Руди Гобер, центар Минесоте, имати ноћне море због овог меча све до 2061. године, док Кендирк Перкинс, бивши НБА кошаркаш и сада аналитичар ЕСПН-а, тврди да је ово било кажњавање Минесоте од стране Николе Јокића.

Легендарни НБА тренер, Џорџ Карл, ставио је Јокића на лествицу изнад Шекила О’Нила и ставио тачку на сва питања око игре српског центра.

Јокић је пре утакмице подигао МВП трофеј по трећи пут у каријери, али све то није било у уживо преносу што је још једна огромна срамота Американаца према Јокићу.