Прочитај ми чланак

ДЈБ ПОЗВАО БЕЛОГ, ДВЕРИ И „НЕ ДАВИМО БЕОГРАД“ на разговор о сарадњи за изборе…

0

Покрет "Доста је било" позвао је на разговор о сарадњи на београдским изборима покрет Луке Максимовића-Белог, Двери и "Не давимо Београд", јер сви они зајендо чине "истинске опозиционе политичке организације".

„Опозиција или јеси или ниси. Опозиција партијској држави, корупцији и привилегованој партијској елити која као паразит живи на леђима свих грађана. Доста је било је позвао истинске опозиционе политичке организације на разговор о сарадњи на београдским изборима. Позиција разара Србију и претвара је у земљу корупције, јефтине радне снаге, партијског запошљавања, партијских медија, партијског правосуђа и партијске државе. По нашем мишљењу истинску опозицију чине ДЈБ, покрет Луке Максимовића-Белог, Двери и Не давимо Београд“, наводи се у саопштењу ДЈБ.

Свесни великих идеолошких разлика

Како наводе даље, иако постоје велике идеолошке разлике, често дијаметрално супротне позиције међу овим политичким организацијама, иако се разликујемо по многим питањима, ДЈБ препознаје да се ради о „поштеним људима који желе истинску промену, демонтажу партијске државе и изградњу уређеног друштва које ће радити у интересу свих грађана“.

„Ствари око који се слажемо су много важније од ствари око којих се не слажемо. Избори у Београду не решавају спољнополитичке већ комуналне проблеме“, саопштава ДЈБ и наводи око чега се све слажу:

Није због цензуса

Како наводе, свесни су тога и да ће многи покушати ово да нападну и „изврну у причу о цензусу“.

„ДЈБ зна да нема проблем са цензусом у Београду. Наш кол центар нам то јасно говори. ДЈБ само сматра да ниједна листа која не може да пређе цензус не би требало самостално да излази на ове изборе. Зато и показујемо солидарност. Немамо луксуз да се гласови грађана не преведу у одборничка места која ће их заступати“, наводи се у саопштењу.

Како кажу, овај позив ДЈБ је позив „истинској, бескомпромисној опозицији да стави разлике по страни, да направи искорак и пригрли оно што нас спаја“.

„Не да постанемо једно, јер разлике ће остати, већ да се усредсредимо на јасне и чврсте ставове који нас чине бескомпромисном опозицијом, озбиљним људима који желе најбоље овом граду. Ствари око којих се разликујемо нису предмет ових избора. Овим ће цела права опозиција не само сигурно прећи цензус и добити прилику да покаже како се сарађује на демонтажи накарадног, корумпираног и нефункционалног квазисистема, већ и да оствари ванредно добар резултат“, кажу.

Како истичу, „схватајући озбиљност тренутка у коме се налазимо, као одговорна, државотворна странка, ДЈБ је спреман да превазиђе разлике, и упркос њима удружи се са људима који истински желе исто што и ми: уређену Србију у којој се лепо и радо живи и у њој Београд по мери грађана, не партијских паразита“.