Прочитај ми чланак

САША ЈАНКОВИЋ: Подржаћемо Ђиласа на изборима у Београду

0

Председник Покрета слобободних грађана Саша Јанковић изјавио је данас да ће на изборима у Београду подржати Драгана Ђиласа.

Јанковић је изјавио да ће сутра имати састанак са Драганом Ђиласом који је најавио кандидатуру за градоначелника Београда, да са Народном странком имају сагласност о потреби промене власти, а да чекају са нестрпљењем ДС „да схвати да се Србија не може мењати са Вучићем“.

Јанковић је упитан са којом листом ће изаћи на београдске изборе, рекао да покрети не могу сами да имају своје листе и да ће бити формирана група грађана која ће имати своју листу на изборима.

– У ту групу грађана верујемо да ће се укључити све политичке опције којима је први интерес интерес Србије и Београда – додаје Јанковић који објашњава да ће то бити листа демократског блока.

– Нема никавог разлога да кријемо, одавно смо рекли да ће Ђиас бити кандидат не само покрета, о томе смо Ђилас и ја много пута причали. Очекујемо да ће то буде листа свих оних којима су Београд и Србија пречи од било ког страначког интереса – истиче Јанковић.

Како је објаснио Јанковић у обраћању на скупштини Ђилас је полтички у оквирима грађанског система вредности и сагласан је са свих 11 принципа ПСГ који су давно поставјени за сарадњу са другима.

Ђиласова брзина и енергија су, каже, нешто што даје додатни нови квалитет,а Ђилас показује пуно поштовање за пут промена „који је трасирао ПСГ“.

– Синергија са нама је очигледна, међусобно се допуњавамо на динамичан начин. То је спој пун набоја и напона који некада долази и од супротности, али великог довољно да покрене промене у Београду, а онда и у Србији – рекао је Јанковић.

Председник ПСГ каже и да Народна странка Вука Јеремића није њихов идеолошки истомишљеник, али да су их разговори са руководством те странке уверили да су сагласни у једном – „морамо сменити погубни режим или ћемо изгубити будућност“.

– Чекамо са нестрпљењем да ДС схвати да се Србија не може мењати са Вучићем – истакао је он и да се, како је рекао, ДС врати на пут којим су заједнички ишли за време председничких избора на којима га је та странка подржала.