Прочитај ми чланак

БОШКО: Влада Србије даје више пара за мигранте него за борбу против беле куге

0

Лидер опозиционог покрета Двери Бошко Обрадовић кртитиковао је данас Предлог буџета за 2018. годину између осталог и због тога што се, каже, више новца издваја за мигранте, стране компаније и невладине организације него за породичну политику.

Обрадовић је на конференцији за новинаре у парламенту казао да ће се стране компаније које су дошле у Србију и следеће године субвенционисати, и то са 12 милијарди динара, док је буџет кабинета за популациону политику око 600 милиона динара, што је, када се то упореди, двадесет пута мање у односу на намењен страним компанијама.

Од 600 милиона динара, колики је буџет кабинета за популациону политику, готово половина је намењена специјализованим услугама, навео је Обрадовић и додао да министарка Славица Ђукић Дејановић треба да поднесе оставку јер се, по његовој оцени, не разуме у ту област.

Обрадовић је навео и да ће се за невладине организације издвојити 450 милиона динара и приметио да се више одваја за њих него за борбу против беле куге.

Навео је и да се за систем сталне помоћи мигрантима издваја 1,3 милијарди динара, што је двоструко више од буџета за популациону политику.
„Битнији су мигранти него борба против беле куге, невладине организације од политике рађања“, рекао је Обрадовић.

Он је критиковао и што је председница Маја Гојковић предвидела да се о 31 тачки дневног реда води јединствена расправа, што, како је рекао, значи да „опозиција има 30 пута мање времена да говори о тачкама дневног реда“.

Упитан да прокоментарише предлог да се повећају издвајањ из буџета за БИА, Обрадовић је рекао да ће то „послужити“ да Братислав Гашић запошљава „страначку војску“ у БИА, те приметио да у предлогу нема ниједне реченице образложења за такво повећање.