Прочитај ми чланак

ШУТАНОВАЦ: Грађани не могу да разграниче да ли је истина у фрижидеру или на ТВ-у

0

Председник ДС Драган Шутановац каже да је теза да о парламентарним изборима одлучује ГО СНС застрашујућа подједнако као и чињеница да се СНС, "свестан своје финансијске и медијске моћи", поиграва са грађанима.

Грађани, према његовим речима, због тешке економске ситуације „не могу да разграниче да ли се истина налази на телевизији или у фрижидеру“.

Он је то рекао за лист „Политика“ од уторка, одговарајући на питање да ли га је изненадила одлука СНС да не буде ванредних парламентарних избора.

Говорећи о предстојећим београдским изборима, он је казао да ДС комплетира програм за српску престоницу у коме ће на првом месту бити грађани, а не „лажна шминкања, фонтане и јарболи“.

Према његовим речима, једино су у ДС-у признали и схватили где су грешили, као и да ће са тим искуством креирати дневни ред за Београд који ће обухватити све проблеме града и предлоге како да се они реше.

– ДС није сујетна и никоме не затварамо врата. Иако нам је често и лично тешко, јер нас нападају и из опозиције, остајемо отворени за сарадњу будући да грађани од нас то очекују. Синиша Мали, Горан Весић и њихова дружина су неимари пропасти Београда – каже лидер ДС.

Упитан да каже колико мандата очекује у Скупштини града, Шутановац је казао да је још рано лицитирати тим бројевима, јер се не зна ни ко ће се кандидовати.