Прочитај ми чланак

НОВИ ПОРАЗ ПАРТИЗАНА! Величковић промашио шут за победу, Мута бесан

0

Црно-бели изгубили у драматичној завршници од Љубљанчана.

Кошаркаши Партизана нису успели да се издигну из проблема који су их пратили претходну недељу – претрпели су још један пораз!

Олимпија је искористила све мане црно-белих, успела да надокнади минус из већег дела меча, вратила се тројкама и успела да сачува минималну предност офанзивним скоком и пеналима – 77:78!

Партизан – Олимпија 77:78 (20:9, 25:26, 13:26, 19:17)

ПАРТИЗАН: Милер 5 (4ск, 2ас), Вилијамс-Гос 16 (4ск, 2ас), Тадић, Аранитовић 2, Маринковић 14 (7ск, 4изг), Величковић 6 (8ск, 6ас, 3изг), Томић, Пецарски 6 (4ск), Гавриловић 17 (11ск, 3ас), Андрић 3, Стевановић 6 (2блк), Шалић 2 (10ск, 3изг).

ОЛИМПИЈА: Кастрати, Радуловић 4, Оливер 16 (6ск, 6ас), Шпан 20 (тројке 6/11, 3ск, 5ас, 4изг), Бубнић 6 (6ск), Баџим 9, Морган 6 (4изг), Лорбек 9, Јурчек, Хроват 8 (7ск, 3ас, 2укр, 3блк).

Гавриловић је на страни Партизана одиграо утакмицу каријере, постигао је 17 поена, Вилијамс-Гос је убацио поен мање, али се спетљао у последњој акцији када није имао куд после, па је Величковићу „увалио“ да шутне уз звук сирене.

Код Олимпије, Шпан је био најефикаснији са 20, а други најбољи по учинку Оливер са 16 поена.

Детаљ који је дефинитивно обележио меч је тројка Вање Маринковића на истеку првог полувремена са своје половине.

Силовито је кренуо Партизан и после пет минута игре имао двоцифрену предност. Погађали су Андрић, Маринковић и Вилијамс Гос из свих позиција, док се Олимпија мучила да пронађе право решење у нападу.

Ипак, екипа која је допутовала у Београд са 10 играча је већ у другој четвртини показала „знаке живота“. Разиграо се феноменални Јан Шпан који је после два промашаја везао пет погођених тројки, довољних за буђење Љубљанчана.

Постављена зона у одбрани као да је збунила црно беле, што је Олимпија максимално користила. Растрчали су се по паркету дворане „Александар Николић“ и лако стизали до поена.

Међутим, у тренуцима добре игре гостију, Партизан је успео да веже неколико поена пре него што је Маринковић уз звук сирене постигао тројку преко целог терена и донео својој екипи предност од 10 поена на полувремену.

Узвратили су кошаркаши Олимпије на отварању треће деонице и мини серијом 5:0 вратили утакмицу у егал. Мало по мало, Олимпија се приближавала Партизану и у 29. минуту утакмице први пут дошла до вођства.

Последњи квартал је био и најузбудљивији. Играчи су доста грешили, дуго се играло без поена, али су и једни и други на крају успевали да „измисле“ поене.

Foto: abaliga.com/Partizan NIS

У таквој завршници Олимпија се боље снашла. Два офанзивна скока Олимпије у последњем минуту утакмице оставили су Партизану мало, али ипак довољно времена за организацију последњег напада.

Тражио је продор Вилијамс Гос, није успео, па је Величковић морао да покуша у последњој секунди да донесе победу Партизану. На разочарање навијача и саиграча, није успео да погоди, па су црно бели тако уписали четврти пораз у АБА лиги.

 

АБА Лига 9. коло:

Петак

ФМП – Мега Бемакс 96:88

Субота

Партизан – Олимпија 77:78
Цедевита – Морнар 92:68 (4 мин пре краја)

Недеља

Игокеа – Цибона 17.00
МЗТ – Будућност 19.00

Понедељак

Задар – Црвена звезда 18.00