Прочитај ми чланак

ТЕРЗИЋ ОДУШЕВИО „ДЕЛИЈЕ“: Одбили смо понуде за Боаћија, Кангу и Доналда…

0

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић саопштио је данас да је клуб имао понуде за тројицу најбољих странаца, Ричмонда Боаћија, Гелора Кангу и Мичела Доналда, али да је одлучено да сви остану на "Маракани" до краја сезоне

Најближи одласку био је Боаћи, за којег је ФК Копенхаген понудио четири милиона евра, рекордан трансфер за тај клуб, али су црвено-бели преломили да задрже најбољег стрелца.


– Одбили смо све понуде за све играче. Ниједан играч Црвене звезде није на продају. Имали смо понуде за Боаћија четири милиона, за Кангу три милиона, за Доналда 1,5 милиона евра. Договор је да сви остану и да пробамо да дочекамо пролеће у Европи, без обзира на јаку групу – истакао је Звездан Терзић у обраћању новинарима на „Маракани“.

Директор црвено-белих је признао да је клуб био у великој дилеми да прода бар једног од њих тројице.

Играчима и тренерима 1,2 милиона!

Открио је Звездан Терзић да ће од новца који ће клуб зарадити од премија УЕФА за пласман у Лигу Европе чак 1,2 милиона поделити играчи и тренери!

– Од тих премија Звезди остаје 1,75 милиона евра, јер остало иде менаџеру Ћаласану. Прошле године смо му платили 1,2 милиона, а сада 1,5 заосталог дуга и тиме је све исплаћено. Од тих 1,75 милиона колико нама остаје, 1,2 милиона иде играчима и тренеру. Заслужили су – истакао је Звездан Терзић.

– Били смо пред великом дилемом. Имамо и велике расходе, а само од Боаћија и Канге зарадили бисмо седам милиона евра. Ипак, имамо компактан тим и хоћемо да пробамо да направимо још нешто у Европи. Биће беспарица, биће тешко, али стиснућемо се. А све зарад што бољег резултата у Европи – поручио је Терзић.

Челник Звезде није желео да открива од којих клубова су имали понуде за играче.

– Не бих откривао ко је све нудио новац. Углавном, могли смо да приходујемо лагано још десет милиона, али спортски резултат је у првом плану – подвукао је Терзић.

Он је најавио да очекује потписивање нових уговора са странцима.

– На путу смо, већ смо много тога договорили са Кангом. Ићи ћу у Париз да се видим са његовим менаџером. Са Ле Талеком сам већ причао, у четвртак причамо са Доналдом. Надам се да да ћемо све успешно привести крају.

Терзић није желео да говори о платама које бити понуђене играчима, али је истакао да постоје границе преко којих не може да се пређе.

Партизан се провукао!

Коментаришући минули вечити дерби Терзић је рекао:

– Први пут у историји дербија је голман једног тима био играч утакмице, а голман другог тима остао неоцењен. То довољно говори о доминацији Звезде. Имали су шансе и Срнић и Боаћи и Канга и Пешић. Да су били одморнији, било би другачије. И да је терен био бољи. Жао ми је што нам се Партизан провукао. То би био шлаг на торту да у још бољем расположењу завршимо овај мини циклус.

– Нисмо причали о Кангиној плати. Без обзира што сматрамо да Канга заслужује високу плату играма, морамо да водимо рачуна и о балансу и не смемо да правимо велике разлике између Кангине и осталих плата. Јасно је да свуда у свету најбољи примају највише пара. Ипак, имамо лимите које не смемо прелазити – подвукао је Терзић.

Директор Звезде је поручио да је за црвено-беле прелазни рок завршен.

– Имали смо Милојевић, Мркела и ја састанак. Закључак је да нам не треба више ниједан играч. За нас је прелазни рок закључен довођењем Крстичића.
Терзић је открио и колико ће новца црвено-бели добити од генералног спонзора Гаспрома за пласман у ЛЕ.

– Од Гаспрома је награда 240.000 евра и добићемо то следеће недеље. Гаспром је увек показивао пријатељске намере према Звезди, надамо се да ће у перспективи бити још награда. Није та награда 240.000 евра богзна каква, али онај ко је правио уговор није вероватно ни помишљао да ће Звезда бити у Лиги Европе – рекао је Терзић.

Што се тиче групе за Лигу Европе, у којој ће Звезда играти са Арсеналом, Келном и БАТЕ Борисовим, Терзић је рекао да је – презадовољан ривалима!

– Ово смо чекали десет година и добили смо Арсенал и Келн. Почињемо да личимо на Звезду од пре 20, 30 година. Вратили смо Арсенал и Келн на „Маракану“. Људи евоцирају успомене. Срећни су. Морамо да будемо свесни да је Арсенал друга димензија. Долази из лиге која је далеко од наше галаксијама. Ипак, мораће мушки да се побију да добију Звезду на „Маракани“. Можемо да добијемо БАТЕ и Келн код куће, а имаћемо амбиције и на страни. Морамо да верујемо. Ипак, и ништа да не урадимо, већ смо ушли у историју – истакао је Звездан Терзић.