Прочитај ми чланак

ТАЈСОН ОТКРИО СТРАШНУ ИСТИНУ О СЕБИ: Као дете више пута сам био силован

0

Прича која је уздрмала спортски свет и после више деценија никако не јењава.

Поред тога што је био скоро непобедив у рингу, живот Мајка Тајсона проткан је интригама и скандалима.

Оргије, дрога, протистутке, затворске казне – све ово и далеко више обележило је живот и каријеру овог славног спортисте.

Упркос скандалима којих није било бало у његовој каријери, милиони фанова широм света и даље га обожавају и називају ‘иконом бокса’.

Али оно што је обликовало његову психу јесу страшне ствари које су се догађале у његовом детињству.

Његов отац напустио је породицу када је Мајк имао две године. Стидљиви Мајк ни по чему се није истицао у односу на вршњаке у Бруклину, а једина страст били су му голубови. А онда је уследио преокрет. Након што је један дечак одрубио главу његовом омиљеном голубу, Мајк се разбеснео и тако претукао насилника да је и сам био запањен снагом којом је то учинио. Како кажу биографи, у том тренутку „препознао је грубљу страну своје личности“ и одлучио да се бави боксом.

Успеси у рингу били су још далеко, а Мајкову снагу запазили су „жестоки“ дечаци из краја и укључили га у банду. До своје 13. већ је стекао позамашан полицијски досије, јер је до тада био хапшен 38 пута. Када је са свега 12 година ухваћен у оружаној пљачки, послат је у поправни дом у близини Њујорка.

– Никад нисам видео мајку која је срећна због мене и због ствари које радим. Знала ме једино као дивље дете које трчи по улицама и долази кући с новом одећом за коју је знала да нисам платио. Никад нисам добио прилику да причам са њом или је упознам. Професионално, то није имало никакав утицај на мене. Али ме сломило емоционално – испричао је Мајк који је за америчке медије открио и детаље везане са сексуално злостављање које су свет оставиле у шоку.