Прочитај ми чланак

Банкротирао Борис Бекер!

0

Борис Бекер, некадашњи тренер Новака Ђоковића, прогласио је банкрот на саслушању у Врховном суду у среду.

Адвокати 49-годишњег Немца поднели су захтев суду у Лондону да му се омогући последња шанса за исплату дугогодишњег дуга, али је он одбијен.

Бекеров тим потврдио је банкрот неколико дана пре Вимблдона, турнира који је Немац освојио три пута током каријере.

Судија Кристина Дерет, која је истакла да се сетила како је Бекер играо на теренима Ол Ингланд клаба, са жаљењем је објавила да је одлучила како нема довољно доказа да ће његов „значајан“ дуг бити измирен у скоријој будућности.

Одбила је да дозволи још 28 дана периода отплате и прогласила банкрот.

„У 11.23 сам прогласила банкрот. Стекла сам утисак да је то човек који је забио главу у песак“, рекла је.

Захтев за банкрот поднела је приватна банка „Арбутхнот Латхам & Цо“ због дуга који датира из 2015. године.

Бекерови адвокати покушавали су да доставе доказе да постоји могућност да дуг буде исплаћен ускоро, нудили су рефинансирање аранжмана, као и хипотеку на власништво некретнина на Маљорци, чиме би прикупили шест милиона евра.

Они су истакли да очекују да Шпанска банка за отприлике месец дана омогући располагање тим новцем.

„Не желим да се играм на суду. Очигледно је да је у интересу споменуте банке да дође до рефинансирања“, навео је адвокат Џон Бригс који је додао да банкрот неће добро утицати на имиџ славног тенисера.

„Требало је одавно да мисли о томе. Није често да професионални спортиста има невероватан дуг из октобра 2015. године. Ово је историјски дуг“, одговодила је.

Немачки стручњак у претходне три године био је тренер Новака Ђоковића и са њим освојио више од 20 трофеја, међу којима је и шест Гренд слемова.