Прочитај ми чланак

Бекер: Новаков отац ће зажалити због неких изјава

0

"Жао ми је Новака, знам га веома добро и веома смо добри пријатељи. Много тога је пошло по злу... Питање је ко је овде лош момак. Јавност мисли да је то Новак Ђоковић. Али он је имао све потребне документе. Са друге стране, неке ствари које су изрекли чланови његове породице, неће му баш помоћи. Његов отац ће сигурно зажалити због неких изјава", рекао је Борис Бекер, бивши Новаков тренер.

Ђоковић се нада да ће имати прилику да се бори за 10. титулу у Мелбурну. Ипак, чињенице да је неколико дана провео у карантину у хотелу у избеглице, те да још не зна хоће ли моћи да учествује на првом гренд слему у сезони, значајно утичу на његове припреме.

Фото: Ројтерс

– Ово су најгоре припреме за гренд слем. Не само да није био на терену шест дана, није ни јео оно што му је потребно. До понедељка није знао да ли ће остати или не. Најгоре могуће припреме. Биће рањив у првој недељи турнира. Ако то прође, биће фаворит за титулу – рекао је Бекер.

Аустралијска јавност кивна је због одлуке да се првом рекету света да изузеће од обавезне вакцинације.

– Жао ми га је. Знам га веома добро, и даље смо добри пријатељи. Много тога је пошло по злу… Питање је ко је овде лош момак. Јавност мисли да је то Новак Ђоковић. Али он је имао све потребне документе. Морамо да знамо да је 26 играча тражило изузеће, њих петоро је добило, укључујући и Новака – истакао је његов некадашњи тренер и додао:

– Питам се шта ће бити у будућности? Да ли ће пристајати на ову драму пред сваки гренд слем. Организатори Ролан Гароса сигурно прате шта се дешава, Вимблдона такође. Правила су све стриктнија. Зато је моје мишљење да ће му бити лакше ако се вакцинише. Хоће ли, не зна се.

Док је Ђоковић био у карантину, те чекао да му буде дозвољено да уђе у Аустралију, његова породица је у Београду одржала неколико конференција за медије.

– Његов отац ће сигурно зажалити због неких изјава. Чињеница да су неке ствари изрекли чланови његове породице, неће му баш помоћи. Његови родитељи су емотивни, као и његов брат.

Жреб за Аустралијан опен на програму је у четвртак, од 5 часова ујутру по средњоевропском времену. Ђоковић је постављен за првог носиоца.