Прочитај ми чланак

БАСКЕТАШИ СРБИЈЕ ДОМИНИРАЈУ ПРВОГ ДАНА СВЕТСКОГ КУПА, Амери доживели велики шамар!

0

Сјајна увертира за нокаут фазу

Баскеташка репрезентација Србије одлично је стартовала на Светском купу, на ком брани титулу првака света.

 

Душан Домовић Булут, Марко Савић, Марко Ждеро и Дејан Мајсторовић победили су прво Египат са 17:15, а затим и Русију са 20:17, а за два дана ће играти против Порторика и Андоре у борби за нокаут фазу.

Није све почело идеално, било је очигледно да је Булут дошао под повредом против борбених Египћана, дуго је било 2:2, па је после 6:2 Египат успео да се врати у егал и преокрене, али је Мајсторовић кошгетерски изнео меч до победе.

У другом дуелу против Руса, Булут је био на препознатљивијем нивоу, у неколико момената је бравурама излудео ривале, а није екипу скупо коштао ни пад после вођства од 19:11, иако се мало срљало у жељи да се меч оконча двојком пре истека времена меча

Биће занимљиво јер следи укрштање са групом Д, у којој је Холандија прва са две победе после првог дана, а селекција САД друга. Холанђани су победили Американце са чак 19:12, а Кореја је пала са 22:6. Американци су преслишали Индонезију са 21:8.

Уколико Србија буде прва, а Американци други, биће репризе финала последњег Светског првенства већ на старту нокаут фазе.

Пре тога, 19. јуна од 19.10 се игра против Андоре, Порторико је ривал од 21.30. Четвртфинале, полуфинале и финале је на програму 21. јуна.