Прочитај ми чланак

Како ће изгледати Пешићев списак? Ово је Ц тим…

0

После бројних извесних отказа са Николом Јокићем на челу, поставља се питање како ће изгледати репрезентација Србије на предстојећем Мундобаскету.

Уз Јокића, из различитих разлога највероватније неће играти Василије Мицић, Никола Калинић, Стефан Јовић, Огњен Јарамаз, Алексеј Покушевски и Немања Бјелица.

Пешићева ђачка клупа и бесмислице ТЕРАЈУ Јокића, Калинића, Мицића…

Одсуство Јарамаза и Јовића још је већа невоља у светлу Мицићевог отказа, па ће Србија на кецу имати највероватније једино Алексу Аврамовића, узевши у обзир да се Пешић прошлог лета одрекао услуга Милоша Теодосића.

Слично као 2017. године, вероватно ће Богдан Богдановић – нови капитен – понекад обављати дужности организатора игре, баш као и Марко Гудурић и Немања Недовић.

Нема много дубине Србија на месту класичног плејмејкера, видећемо хоће ли селектор Пешић можда на шири списак позвати Николу Ребића (прошлу сезону провео у Русији), који је понекад играо у квалификацијама, или младог Николу Топића.

На позицији два ствар је јасна и ту је Србија најјача – Богдановић, Гудурић, Недовић, уз Вању Маринковића који је имао сјајну сезону у Басконији и још прошлог лета се наметнуо као кошаркаш којег селектор изузетно цени.

Србија у проблему: Откази Пешићу само стижу

Видећемо хоће ли позив добити Данило Анђушић, било је изненађење када је прошлог лета изостао позив изврсном шутеру, на списку би требало да буду и Дејан Давидовац и Огњен Добрић, на ширем можда и Урош Трифуновић и Бранко Лазић. Одличну сезону у Русији имао је и Раде Загорац.

Давидовац може да игра и на четворци, а позиције три и четири може да покрије и млади Никола Јовић из Мајами Хита. Стартна четворка на Евробаскету прошле године био је Марко Јагодић Куриџа, а уз њега би требало да су Ален Смаилагић и Филип Петрушев. Смаилагић је у Партизану више играо петицу, Петрушев се у Звезди шетао између четири и пет, али с обзиром на то да је Милутинов сада неприкосновен на петици, може се очекивати да Смаилагић добије више минута на четворци. Видећемо хоће ли Петрушева уопште и бити на списку, прошло лето није било пријатно репрезентативно искуство за њега.

Уз Милутинова, на петици је скоро сигуран Душан Ристић, којег Пешић посебно цени због доприноса у квалификацијама, а видећемо хоће ли бити места за Луку Митровића.

Селектор Светислав Пешић у понедељак од 16 сати одржаће конференцију за медије, на којој ће саопштити списак пред СП.

Мундобаскет је на програму од 25. августа до 10. септембра, уз директне и ексклузивне преносе на каналима Спорт клуба.

Србија је у групи са Порториком, Кином и Јужним Суданом.