Прочитај ми чланак

ХОРОР У НИШУ Дечак избоден на смрт јер није хтео да продаје дрогу?!

0

Бојана Лилић, мајка убијеног Ивана (18), каже да је њен син раније добијао претње јер су покушали да га увуку у ланац продаје дроге, али да он није желео тиме да се бави.

Малолетни Т. М. (15), који је ухапшен због сумње да је Ивана Лилића (18) из Ниша 12. јуна избо ножем, наневши му повреде од којих је преминуо у болници истог дана, претходно га је позвао на састанак.

Према незваничним сазнањима, он се бранио да га је Лилић наводно малтретирао због некаквог дуга, па га је позвао и заказао му да дође у парк код Aпелационог суда око 00.45. Он је признао да га је избо ножем, који је полиција касније пронашла испод једног степеништа. Њих двојица су се познавали одраније, али нису били у добрим односима.

Полиција је саопштила да је малолетник Ивана ножем убо два пута у стомак, наневши му повреде од којих је преминуо 12. јуна око 14 часова на Грудној хирургији. Полиција је за мање од 24 часа идентификовала и ухапсила осумњиченог.

Бојана Лилић, мајка убијеног младића Ивана Лилића (18), каже да је њен син раније добијао претње јер су покушали да га увуку у ланац продаје дроге, али да он није желео тиме да се бави. Она је рекла да не зна да ли те раније ситуације имају везе са нападом и фаталним рањавањем њеног сина.

– Добијао је раније неке претње. Неко га је чак и у школи чекао, нудили су његовим друговима по 500 динара да кажу где је он. Све је почело у фебруару, када му је у једној играоници пришао момак кога не познаје и дао му 500 динара да му причува кесу са марихуаном на један сат. Он је седео у играоници, а када су другови пошли у град, кренуо је и он. Међутим, зауставила их је интервентна јединица полиције и привела их. Покушао је да објасни да је добио кесу да је причува за 500 динара, али није вредело. Написали су му пријаву и одузели кесу. Онда је почела тортура – прича кроз сузе Бојана Лилић.

Она каже да је младић који му је дао кесу, а кога не познаје, захтевао да му да паре.

– Дај 50 евра, дај 100 евра, јер је та „роба“ остала у полицији. Дај 150 евра, дај 300 евра. Није смео ни у школу да иде. Него како би скупио нешто пара, слао је том момку који му је дао кесу, а кога није познавао, нити му знао име. Плакао је, молио ме да му помогнем да се раздужи, рекао је да га терају да продаје дрогу, али да он то не жели да ради. Не знам како, али успела сам да обезбедим око 700 евра само да би га оставили на миру. Питала сам да идем да пријавим полицији, каже – немој, мајка, побиће нас, ти не знаш какви су. Последњи позив имао је 26.маја. Позвао га је тај момак и рекао да му дугује само још 5.000 динара. Пошто му је платио, претње су престале. Прексиноћ смо седели и причали. Кажем – синко, је л’ ти мало лакше него да те јуре да те зову? Рекао је – не зову. Лакше је што не дугујем, али ми је много тешко у шта сам тебе увалио. Још сам кредит подигла адвоката да ангажујем – јада се несрећна мајка.

БОНУС ВИДЕО

У ЦЕНТАР – ПРЕДСЕДНИК УДРУЖЕЊА „СВЕТИ САВА”: Нарко дилери су гори од педофила!

Удружење Свети Сава је формирано због превеликог броја дилера на улицама Лазаревца. Пре формирања удружења у Лазаревцу су дилери продавали дрогу јавно.

„Велики број полицајаца је покривао те битанге и фукаре (дилере). У самом МУП-у нема велики број људи на које може да се обичан човек ослони. Ми из удружења имамо само двојицу, тројицу којима дајемо податке без стрепње да ће то да буде злоупотребљено“, рекао је председник удружења.

Председник удружења је рекао да су чланови удружења спремни на све, да су то спортисти, ветерани ратова и да се неће повући никада без обзира на претње.

„У једном тренутку сваки 7 или 8 разред основне школе имао је свог дилера“, рекао је председник удружења.

У видеу ћете чути велики број занимљивих ствари,(у којим градовима у Србији је најприсутнија дрога, ко контролише српску мафију, колико има наркомана међу Албанцима на Косову) као и како се и на који начин треба борити са дилерима.