Прочитај ми чланак

ФЕДЕРЕР БРАНИ ЂОКОВИЋА: Превише је добар, видећемо га врло брзо у пуном сјају!

0

Однос између Новака Ђоковића и Роџера Федерера доста се променио у последње две године, па смо дочекали да Швајцарац данас стоји чврсто у одбрани српског тенисера, који је у најлошијој форми у последњих осам сезона

Федерер је истакао да се Ђоковићеви резултати у 2017. години оцењују као слаби зато што су сви навикли последњих година да гледају његову доминацију на терену.

Reuters

– Ако поредимо његове резултате данас са онима из прве половине прошле године, када је истовремено држао сва четири гренд слема, онда можемо да кажемо да је у кризи. Ипак, Новак је четврти на свету, био у завршници готово свих турнира ове сезоне… Нема дилеме да то није довољно за играча таквог калибра, али све може да се гледа из различитих углова – рекао је Федерер.

Он је додао да очекује да Ђоковић врло брзо буде поново кандидат за прво место на АТП листи, јер је превише добар играч да би његова криза потрајала.

– Јасно је да смо сви изненађени падом у Новаковој игри после Ролан Гароса прошле године, када смо сматрали да ће наставити да доминира. Он је превише добар играч да би његова криза потрајала. Очекујем да ускоро освоји још неки гренд слем и да се поново бори за прво место на АТП листи. Верујем да ћемо врло брзо видети Ђоковића у пуном сјају на терену – истакао је Роџер Федерер.