Прочитај ми чланак

НИШТА НОВО: Савез СНС И СПС и за Београд?

0

Шта значи намера напредњака да продубе сарадњу са социјалистима? Будуће односе трасираће и одлука о саставу министарског тима. Дејановићева: Извесно је да ће сарадња бити боља.

Прва велика прилика да се на делу види продубљивање сарадње СНС и СПС које је најављено после седнице Председништва напредњака биће предстојећи избори за Скупштину града Београда. Иако у јавности обе странке тек „опипавају терен“, према нашим информацијама руководства социјалиста и напредњака отворена су за ту идеју.

Заменица председника СПС Славица Ђукић Дејановић каже, за „Новости“, да је извесно да ће социјалисти и напредњаци у будућности продубити сарадњу, али да су београдски избори још сувише далеко да би се о томе разговарало:

– Сада очекујемо формирање нове владе и успешну инаугурацију председника Aлександра Вучића којој ће присуствовати велики број лидера из региона.

Потпредседник СНС Милош Вучевић такође није желео да коментарише могућност велике коалиције у Београду:

– Није се о томе разговарало.

Две највеће странке владајуће коалиције последњих година наступале су на заједничким листама на изборима у неколико локалних заједница, а замисао о чвршћој коалицији и раније је постојала код дела социјалиста блиског напредњацима. Ипак, крила овој идеји дао је Вучићев тријумф, за који су на терену својски леђа подметнули и активисти СПС.

Наш извор из врха СПС каже да ће управо Вучићева одлука о саставу нове владе бити компас који ће показати правац будуће сарадња. Уколико лидер СНС мандат повери Дачићу или социјалистима да већи број министарстава, то би могао бити показатељ и да су две странке спремне за ближу сарадњу.

ВAЖAН НAСТAВAК ПAРТНЕРСТВA

Главни одбор СПС саопштио је јуче да та странка са Aлександром Вучићем и СНС има стратешки и партнерски однос и да су уверени да ће Вучићев предлог за мандатара бити у најбољем интересу Србије. Поручили су и да је важан наставак јачања односа СПС и СНС због стабилности и стварања „модерне, економски успешне, развијене и уређене Србије“.

БОНУС ВИДЕО

Председник општине Чајетина, Милан Стаматовић и председник општине Нови Београд, Александар Шапић, у емисији „ Дебате”, у продукцији медијске куће „Центар”, говоре о томе да ли ће са својим листама изаћи на градским изборима у Београда (00:38:00) i (00:46:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.