Прочитај ми чланак

СТЕФАНОВИЋ: Бољи услови и повећање плата за полицајце

0

Министар унутрашњих послова Србије, Небојша Стефановић позвао је Нишлије да сутра присуствују обележавању Дана Министарства унутрашњих послова подсећајући да се до краја године очекује повећање плата у МУП-у, те да је то показатељ да држава брине, не само о опреми, већ и о квалитету и бољем животу свих припадника МУП-а.

Он је после данашње генералне пробе рекао да је обезбеђено довољно буџетског простора за повећање плата за све припаднике Министарства унутрашњих послова и Министарства одбране и Војске Србије.

Коментаришући обележавање Дана МУП-а у Нишу, Стефановић је за РТС рекао је да ће Нишлије на прослави моћи да виде нова оклопна возила Лазар 3 и Милош, као и сва она друга возила која полиција користи.

Према његовим речима, грађани ће моћи да виде и велики труд и рад свих полицајца не само из Ниша, већ из читаве Србије који су ту да би штитили грађане.

– Мислим да ће моћи да буду поносни на све оно што смо радили – рекао је Стефановић.

Он је захвалио председнику Србије Александру Вучићу за кога се, како је рекао, нада да ће успети да стигне на обележавање Дана полиције.

Како је навео, радом доскорашњег премијера и целе владе обезбеђена су средства да полицајци имају и боља оклопна возила, заштиту и више прилике да њихова униформа и опрема буду модерни и квалитетни.

Додао је да је Ниш изабран за одржавање овог догађаја јер је реч о најважнијем граду на југу централне Србије којем је потребно још оваквих дешавања.

– Ово је добра прилика да са речи пређемо на дела, и ја сам предложио да одржавање централне манифестације буде баш у овом граду – рекао је Стефановић и истакао да их је Ниш лепо дочекао.

– Хоћемо, као знак захвалности свим Нишлијама који су подржавали рад полиције, али као нашем најзначајнијем град на југу централне Србије да се захвалимо на овакав начин. Ниш заслузује да има више централних државних манифестација и добра прилика је да са речи пређемо на дела – рекао је Стефановић додајући да је у разговором са људима у Нишу и градоначелником предложио да обележавање централне манифестације ове године буде баш у Нишу.

Он је истакао да мисли да ће то бити добра прилика да се види све оно што је полиција урадила квалитетно у претходном периоду, али и да се захвале полицајцима чији су резултати у последње три године инпресивни.

На питање да ли припаднике МУП-а до краја године очекују неке новине, Стефановић је истакао да је обезбеђено довољно буџетског простора да до краја године имамо повећање плате за све припаднике МУП-а и Министарства одбране и Војске Србије.

– Мислим да је то велика и добра ствар да се види да из реалних услова, из реалних извора, не задуживањем јер је то водило Србију погубним путем, имамо прилику да се бринемо не само о борбеним возила, униформама, опреми полиције, већ и о квалитетнијем и бољем животу свих – рекао је.