Прочитај ми чланак

ДВЕРИ ПРОТИВ МИГРАНАТА: Жупа – У лажи су кратке ноге

0

Информативна служба Двери износи на видело свим грађанима Србије, неистине Општинског већа о Петицији Двери против насељавања миграната.

Позивамо, још једном, владајућу гарнитуру у Жупи да уместо што обмањује становнике Жупе и лажно оптужује Двери, укине Локални акциони план (ЛАП) за унапређење положаја миграната, а да донесе нови ЛАП који неће садржати ништа што има везе са повратницима по Споразуму о реадмисији са ЕУ, тражиоцима азила и мигрантима из Азије и Африке. Тражимо нови ЛАП  где ће јасно и недвосмислено бити назначено да се акционим планом помажу избеглице са Косова и Метохије и расељена лица из бивших југословенских република.

Када су општински властодршци схватили да коначно има неко ко ће да се бори за интересе Жупљана и да више неће моћи да тајно испод жита доносе одлуке, расподељују плен и крше закон, кренули су да износе неистине на рачун Двери. Најновији напад општинског већа на Двери има за циљ да се Двери дискредитују, а да се скандалозан ЛАП остави непромењен. Велики број грађана је својим потписом јасно ставио до знања шта мисли о оваквом ЛАП-у и шта мисле о томе што су водећи људи у општини продали веру за вечеру.

То велико незадовољство Жупљана натерало је владајућу гарнитуру да изнесе неистине о Дверима којом истичу да лажемо и обмањујемо грађане, док они тврде да се ЛАП  не односи на насељавање миграната из Азије и Африке. Двери немају шта да крију посебно немају разлога да крију шта стоји у ЛАП-у за унапређење положаја миграната у општини Александровац за период 2017.-2021. Свако ко је хтео могао је код нас да прочита текст акционог плана. На пример, у уводној речи председника општине Александровац, Југослава Стајковца, јасно пише за које групе људи је овај план намењен:

Ако коза лаже, рог не лаже
У наредним данима на фејсбук страници Двери Александровац Жупски поставићемо комплетан ЛАП, и све што се дешава у СО Александровац становници Жупе добијаће на увид.

ОО Двери Александровац поставља следећа питања Општинском већу, председнику општине и свим одборницима владајуће већине који су гласали за ЛАП о мигрантима:

Ако је 2014. године истекао ЛАП за избеглице, зашто се чекало три године за нови, због чега три године нисте желели да помогнете избеглице са Косова и Метохије, а сада се јавила потреба?
Зашто је наша општина учествовала у пројекту решавања избегличке кризе који је организовала Амбасада Данске, а у којем су поред наше општине учествовале и општине / градови као што су Прешево, Бујановац, Шид, Тутин, Суботица и сл.?
Због чега се по хитном поступку усвојио овакав ЛАП, ако немате шта да кријете?
И најважније:

Зашто не желите да се из акционог плана избаци све што има везе са повратницима по Споразуму о реадмисији са ЕУ, тражиоцима азила и мигрантима из Азије и Африке?
 

Двери у Александровцу постоје од 2011.године и за све ове године нисмо имали мрљу у нашем раду и тако ће и да остане, јер нама су истина, правда и чист образ важнији од било чега. Дугогодишњим општинским властодршцима поручујемо да против њих лично немамо ништа, али против одлука које наносе штету општини борићемо се на све начине.

 

Информативна служба Двери у Александровцу