БОШКО ОБРАДОВИЋ ОТКРИО: Од данас је јасно ко је власт, а ко опозиција у Србији

34

Чим власт већ у континуитету од годину дана одбија формирање скупштинског Анкетног одбора и за прошлогодишње парламентарне изборе и за овогодишње председничке изборе, који би испитивао све нерегуларности у изборним процесима, јасно је да су избори били покрадени и да их не смемо признати – рекао је Бошко Обрадовић на данашњој конференцији за медије одржаној у Народној скупштини.

„Посланичка група Двери јуче је предала Народној скупштини предлог за формирање новог скупштинског Анкетног одбора који би испитивао све нерегуларности које се тичу председничких избора 2017. године. И видели сте данас да је већ колико пута до сада владајућа већина одбила наш захтев да се по хитном поступку на дневни ред данашњег заседања Скупштине учврсти и предлог формирања Анкетног одбора за испитивање изборних нерегуларности. То је за мене увек био н најбољи доказ да они нешто крију, јер да власт нема шта да крије она би учествовала у формирању тог одбора и пробала да убеди јавност да ни до какве крађе није дошло. Међутим, овако је јасно да су избори били покрадени“ – рекао је Обрадовић.

Он је додао да је посебно карактеристично то, да је прошле године и шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић предложио формирање таквог одбора, али је власт гласала против сопственог предлога и тиме нас дефинитивно уверила да лажу, краду и намештају изборни резултат.

„Шта они крију? Оно што сви ми знамо. Имамо неажуриран јединствени бирачки списак на коме и мртве душе гласају за СНС, медијску неравноправност, укинуте све политичке емисије и дебате, и апсолутно ћутање РЕМ-а, који има обавезу да обезбеди равноправан третман свих кандидата. А власт је одбила и мој предлог за формирање скупштинског Надзорног одбора за праћење изборних нерегуларности. Дакле, јасно је да су имали циљ од почетка да покраду изборе. Не признајем резултате покрадених председничких избора“ – истакао је председник Двери.

Обрадовић је рекао да је ово и званичан став посланичке групе Двери након синоћне званичне седнице РИК-а, где је проглашена, како је рекао, покрадена Вучићева победа, а да су му у томе помогли, гласајући за његову победу и чланови РИК-а из редова СРС-а, Ненада Чанка, Вучићевог председничког кандидата Мирослава Паровића и на жалост ДСС-а.
„Чега се ви плашите господо из власти, који сте на овим изборима, збирно добили 300 хиљада гласова мање него што је власт добила пре само годину дана? То они желе да сакрију. Да су добили 300 хиљада гласова мање, да су се око једног кандидата окупиле све странке власти и да су им у свему помогли представници Српске радикалне странке, Ненад Чанак, Мирослав Паровић и на жалост ДСС.

Заиста не разумем, како неко из опозиције може да каже да су ови избори фер и поштени . Не могу да разумем да неко може да гласа за резултат таквих избора. И сам Шешељ је рекао како радикали трпе притиске на локалу, да им отимају чланове, мандате, али сада је јасно да је то само заједнички договор Вучића и Шешеља, који је данас постао и јавна слика њиховог међусобног договора, и то више није никаква тајна“ – додао је Обрадовић.

Обрадовић је још рекао да ће Двери наставити на овоме да инсистирају и да ће се на свакој наредној седници наћи предлог и питање за формирање Анкетног одбора.

„Наш став је јасан. Не смемо признати ове изборе и не смемо изаћи ни на једне следеће изборе ако се не промене изборни услови, јер су они унапред покрадени и то је мој предлог читавој опозицији, да ставимо све наше разлике по страни и станемо у заједничку одбрану фер у поштених избора“ – закључио је Бошко Обрадовић.

ПРАТИТЕ СРБИН.ИНФО И НА ВАЈБЕРУ!
КЛИКНИ ОВДЕ!

 • Srele

  Bosko Bosko, da li si to naucio jos jednu lekciju – da se ne
  ucestvuje na izborima za koje nama uslova da ce biti fer?
  A jos si u septembru podneo kandidaturu.

  • Василије Блажени

   Још један „мудрац“. А да није учествовао ни на којим нерегуларним изборима до сада, велеиздајницима на власти, заједно са њиховим марионетама који глуме опозицију, би било много комотније, па у Скупштини не би ни микрофон морали да искључују…

  • Srele

   Slazem se za parlamentarne izbore, ali za predsidnicke
   je definitivno trebalo bojkotovati izbore, tim pre sto sa te
   pozicije bi malo sta uspeo da promeni u sistemu.

   Sto se tice toga sto im se cuje glas u Skupstini, pa jedino
   je to od koristi plus poslanicke plate, inace ono GLAVNO
   da se prihvataju predlozi opozicije ili da mogu da sprece
   pogubne zakone, izjavljuju da su tu nemocni – da nailaze
   na pravi zid.
   Doduse mogu da sprece promenu Ustava, ali sa delom
   lazne opozicije (Seselj, Canak, Ceda, DSS), mrka kapa.

   Uostalom, sam Bosko je dosao do zakljucka da bez izbornih
   uslova nema svrhe ucestvovati. O tome prica na konferenciji
   za stampu u prilozenom videu.

   Svidja mi se politika Boskova i ono o cemu pruca, ali je jos
   uvek politicar u odrastanju.