Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Није довољно, министре – повуците геј градиво из наставе!

0

Српски покрет Двери обавештава јавност да је најављено повлачење антипородичних образовних пакета Министарства просвете, науке и технолошког развоја на ревидирање недовољно и неприхватљиво.

Очигледно је да је Министарство просвете под притиском породичних људи, наставника и васпитача, интелектуалаца и про-породичних организација као и нашег Покрета увидело какву су катастрофалну грешку направили покушавајући да на мала врата уведу ове пакета у редовни наставни план и програм.

Подсећамо, Српски покрет Двери је једина политичка организација која је јавно затражила од Министарства просвете моментално повлачење спорних материјала као и смену гдин министра просвете Младена Шарчевића.

Ипак, овај невешт покушај контроле штете не треба да завара породичне људе у Србији. Сматрамо да су поменути образовни пакети у супротности са Уставом и Законом загарантованим правима родитеља и деце и да као такви не могу бити ревидирани.

Из тог разлога, не пристајемо на половична решења и покушај обмањивања јавности и поново захтевамо неодложно и потпуно повлачење ових материјала и смену најодговорнијег лица, министра Младена Шарчевића.