Прочитај ми чланак

НОВАК ЂОКОВИЋ: „Желим да радим ствари које су другима досадне и нормалне“

0

Најбољи српски тенисер сада далеко више времена проводи са породицом, по цену неосвајања турнира.

Знате сви врло добро да се Новак Ђоковић сада више посветио својој породици, што је и нормално, зарад оних највећих успеха на турнирима.

Novak Djokovic of Serbia smiles as he plays Grigor Dimitrov of Bulgaria during the 3rd round of the Paris Masters tennis tournament at the Bercy Arena in Paris, Thursday, Nov. 3, 2016. (AP Photo/Michel Euler)

До скора најбољи светски тенисер је изгубио прво место на АТП листи, а о разлозима је говорио често. Сада је у интервјуу Новостима поновио неке ствари, истакао је да му је продужетак каријере и посвећење породици на првом месту.

„Сада је моја каријера у нешто другачијем ритму у односу на раније године. О томе сам више пута говорио. Одлучио сам да смањим ритам, како бих очувао здравље и продужио каријеру и да се посветим више породици, по цену да не освајам сваки турнир на ком играм“, рекао је Новак у изјави за „Новости“.

О храни коју конзумира није желео превише да говори.

„Мислим да постоји много занимљивијих и важнијих тема него што је моја исхрана“, рекао је Новак.

Новак је раније доста бурније реаговао на терену, па нас сада свако његово нервирање помало и радује јер видимо у њему жељу за резултатом. Ево како он то коментарише.

„Упркос томе да ли више или мање реагујем бурно на терену, у мени и даље гори жеља за победама. Само сам сада другачији човек него пре. Зрелији, рекао бих“, истакао је он.

Радује се и Васкрсу, празнику који је проводио са својом породицом.

„Васкрс је, баш као и Божић, празник када славимо породицу и радујемо се. Памтим да сам као мали славио Васкрс са баком и дедом, сви смо били на окупу. Зато се трудимо да барем кад су ови датуми будемо заједно. Сада смо у Монте Карлу, али мање је важно где смо, све док смо заједно.“

О стварима о којим жели да ради, Новак је рекао да има огромну жељу за свакодневним стварима обичних људи које њему и нису тако свакодневне.

„Да одем на пијацу и купујем воће и поврће. Да радим ствари које су другима нормалне, можда и досадне. Мени то некад недостаје.“

Новак је претходних недеља имао паузу у тенису, ако изузмемо Дејвис куп у којем је одиграо један меч против Шпанаца. Слободно време је провео са породицом.

„Одлично ми је било! Проводио сам време најквалитетније могуће, и то тако што сам више био са својим сином и супругом. Уживао сам, заиста. Мало ми јесте било необично, али лако се навикнете на добре ствари“, истакао је он.