Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Ја у Хиландару, Вучић у загрљају ратног злочинца Шредера

0

„Док државна распикућа Вучић, у ‘Београдској арени’ угошћава бившег немачког канцелара Герхарда Шредера и клања му се, молећи подршку за своју кандидатуру, баш на дан кад нас је тај исти Шредер, 1999., предводећи исту ону Немачку која се није ни извинила за два страшна геноцида која је, у два светска рата, починила над Србима, са осталим чланицама НАТО-а мучки бомбардовао, часни Срби одају пошту невиним жртвама, а подршку и духовни мир налазе на Светој гори и у Хиландару, тражећи Божији благослов за поштену и патриотску политику“, саопштио је за ИН4С предсједнички кандидат Милан Стаматовић.

„Изгледа да је врховни самозванац брзо заборавио шта се десило пре 18. година, и да је већина његових данашњих ‘страних пријатеља’ и домаћих саучесника, у то време, или подржавала политику која је послужила као повод за злочиначке НАТО нападе на СР Југославију и почињен геноцид над српским народом, за који до данас нико није одговарао нити је био кажњен или је, на другој страни, учествовала у суровој агресији на Србију.

Народ не заборавља да је Томислав Николић тада био потпредседник Владе, а Вучић министар информисања, да су обојица, баш у време када су НАТО бомбе убијале нашу децу, узимали за себе луксузне државне станове, да је Вучићев најомиљенији коалициони партнер Дачић био портпарол Милошевићевог СПС-а, чији је задатак био да обмањује јадни народ како је Србија победила НАТО. Из ‘јастребова рата’ преобукли су се у ‘јастребове мира’, па сада немилосредно ‘бљују’ маслинове гранчице с поруком да је српском народу потребан мир и напредак, па и по цену отимања дела српске територије. А ја их питам: како је могуће да оптужују опозиционе кандидате да су слуге запада и страни плаћеници, а да они без имало стида, наочиглед свих грађана Србија, управо раде за интересе НАТО окупатора на Косову и Метохији,“ додаје он.

„Никада и ни по коју цену нећемо бити ничије слуге и нећемо заборавити оно што нам се десило 1999. године, али и 27.марта 1941. када су на београдске услице изашле хиљаде демонстраната узвикујући и носећи пароле ‘Боље рат него пакт’, ‘Боље гроб него роб’ одбијајући да Краљевина Југославија приступи немачком Тројном пакту. Уместо да се клањамо тамо неким господарима тражићемо сопствени мир и слободу,“ нагласио је Стаматовић за ИН4С.

„Наш духовни извор су Света гора и наш Хиландар, наше привремено окупирано Косово и велика, словенска, православна Русија. То су српске жиле куцавице, а Србима и Србији биће боље тек када потпуно обнове свој Хиландар, своје духовно исходиште, али и манастир чуваркућу српских државних и националних тапија јер градећи поново Хиландар, гради се и нова будућност и просперитет Србије. Зато је ових важних датума из српске историје, свако био тамо где и припада: ја у Хиландару, а Вучић са ратним злочинцем Герхардом Шредером,“ поручио је Стаматовић читаоцима ИН4С-а.