Прочитај ми чланак

КAКAВ ПОДВИГ: Миомир Кецмановић са 17 година освојио први професионални турнир!

0

Дуго ће памтити Миомир Кецмановић недељу, 22. јануар 2017, а настави ли да игра као до сада, памтиће се овај датум по почетку једне велике професионалне тениске каријере.

miomir kecmanovic tenis _n

После нестварног низа успеха у јуниорској конкуренцији, наш млади ас је први пут откако је почео да се бави „белим спортом“ освојио професионалну титулу. И то као седамнаестогодишњак!

На фјучерсу у Флориди, у Санрајзу, Кецмановић је као 801. играч света успео да у финалу савлада 410. играча света, осам година старијег Кристијана Линдела из Бразила, и то са убедљивих 6:2, 6:2, после 72 минута игре.

Подвиг је утолико већи када се узме у обзир да је млади српски тенисер морао најпре да преброди квалификације, а онда и да се у главном делу турнира надмеће са играчима који су, редом, сви боље рангирани од њега.

У финалу је надиграо 193 цм високог момка из Рио де Жанеира, иначе петог носиоца на надметању у Санрајзу.

Турнир у Флориди играо се за наградни фонд од 15.000 долара, а Кецмановићу ће више од новца свакако значити професионални првенац, и то у првом месецу откако је напустио јуниорску конкуренцију.

У њој је, подсетимо, освојио све што је могуће освојити у појединачним наступима, од турнира највеће, ГA категорије у Мексику и Мериленду, до чувеног Оранж боула, на коме је одбранио трофеј, што није успело чак ни легендама као што су Федерер и Мекинро.