Прочитај ми чланак

СЛЕДЕЋИ НОВАКОВ ПРОТИВНИК НИЈЕ ПРОБЛЕМ, али је „баксузан“

0

Победом над Фернандом Вердаском, Новак Ђоковић се пласирао у друго коло Аустралијан опена, у којем га чека Узбекистанац Денис Истомин. Наравно, јасно је да би требало да се догоди чудо да наш ас не оствари тријумф, али... Има један занимљива традиција, када је у питању следећи Новаков противник у Мелбурну.

1280px-Novak_Djokovic_at_the_2011_Australian_Open5

Победом над Фернандом Вердаском, Новак Ђоковић се пласирао у друго коло Аустралијан опена, у којем га чека Узбекистанац Денис Истомин. Наравно, јасно је да би требало да се догоди чудо да наш ас не оствари тријумф, али… Има један занимљива традиција, када је у питању следећи Новаков противник у Мелбурну.

Србин је играо са Истомином пет пута и свих пет пута изашао као победник. Узбекистанац је узео само један сет, пре четири године на Роџерс купу. На Аустралијан опену, Новак је играо чак два пута са тренутно 117. тенисером на свету, и то 2010. и 2014. године. И ту долазимо до чудне традиције, која каже да је оба пута то било у другом колу и да тада Ђоковић није успевао да освоји Аустралијан опен.

Новак је био владар Мелбурна чак шест пута (2008, 2011, 2012, 2013, 2015 и 2016. године). Тих година када је побеђивао Истомина на првом Гренд слему сезоне, по нашег аса били су кобни Жо Вилфред Цонга 2010. и Стен Вавринка 2014. године.

Традиција је да се руши, а надамо се, не само да ће српски ас лако да изађе на крај са Истомином, него да ће постати први тенисер у историји који је седам пута био најбољи на првом Гренд слему сезоне. Шест круна има и Рој Емерсон.