Прочитај ми чланак

ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА: “Не може фиксно 400 ЕУР свима, то нема нигде”

0

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма изјавио је да Србија мора да задржи младе, да им обезбеди посао, а да плате морају да буду веће за оне најбоље.

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Марковић је, како је објављено на његовој страници на Фејсбуку, казао да млади људи, успешни менаџери, морају да се стимулишу већим зарадама.

“Не може фиксна плата за све, и оном што има резултате и оном што нема. Не може исто 400 евра. То сам видео и овде у Вашингтону. То нема нигде на свету”, навео је Марковић.

Како је навео, градација у висини плата мора под хитно да се реши у Србији.

“Да постоји закон који ће омогућити то и у државним предузећима, у приватним то већ постоји”, каже он.

Говорећи о својој посети Вашингтону и званичницима, Марковић је казао да су САД далеко само док се тамо не дође и да захвалљујући лобистима све може да се прода.

“Састанак са председником Привредне коморе Вашингтона ми је један од најдражих састанака и ту се видело да САД није тако далеко како се чини. Договорили смо да амерички привредници дођу у Србију и то очекујем овог лета, као и да Привредној комори у Вашингтону пошаљемо који су то производи из Србије који би могли да нађу своје место у САД“, рекао је Марковић.

Марковић се састао и са амбасадором Србије у САД Ђерђом Матковићем, са којим је разговарао о економским условима у Србији.

“Ја знам како се доводе инвеститори. За три и по године 11 компанија је дошло у Јагодину, девет италијанских, и по једна немачка и руска. Једна смо од пет или шест општина које имају суфицит у Србији, кад би их било више много би нам било боље свима”, казао је Марковић Матковићу.

„Америку препознајемо као једну од држава где можемо проширити економску сарадњу. Наш приоритет је да доведемо што више инветитора у Србију, баш као што то ви радите у Јагодини. Политички односи између Србије и САД се развијају у добром правцу и овде на Србију гледају као на земљу која је стуб стабилности на Балкану“ , рекао је амбасадор Србије у САД.