Прочитај ми чланак

Држава народним парама плаћа Палмино бахаћење у Ханиотију! А остала?

0

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма води делегацију од чак 1.200 људи у познато грчко летовалиште Ханиоти, на првом прсту Халкидикија, где ће боравити 5 дана, од 30. маја ове године. До сада је Палма претежно водио режимске кадрове у Паралију, одакле потиче чувени видео снимак на коме игра коло и где је чак добио и улицу, а сада је одлучио да делегацију почасти луксузнијим одмором о трошку грађана Србије.

– Након 15 година, колико Скупштина града Јагодине и Јединствена Србија организују одлазак људи из Србије у Грчку, решили смо да мало променимо дестинацију и да наша дестинација у наредном периоду буде Ханиоти, место на првом прсту полуострва Халкидики где често летују српски туристи. Од 30. маја у Ханиотију ће боравити 1.200 људи из целе Србије, од тога највећи број ће бити из Јагодине, а комплетан трошак сносе донатори – рекао је Марковић.

Како Директно.рс сазнаје, бахаћење на Ханиоти коштаће 364.000 евра, а то је цифра коју на основу осам народних посланика у Народној скупштини добија Јединствена Србија за читаву годину од државе.

То значи да ће се за само једно путовање потрошити годишња уплата која се добија од државе, па се поставља питање како Палмина странка функционише, уколико се он све паре потроши за 5 дана ширења у Грчкој? Нарочито када се узме у обзир да Палма воли да путује и да се бахати…

Како сазнаје овај медиј, такође је занимљиво да уколико се провери Swift уплата смештаја аутобуса и списак путника, УВЕК се понављају исти путници, што доводи у сумњу Палмину изјаву да ће у делегацији од 1.200 људи бити пољопривредници, привредници, просветни радници, здравствени радници, васпитачи, пензионери итд. Можда су различитих професија, али се увек исти, подобни, режимски воде на ексклузивни одмор.

Подсетимо, Палма је са сарадницима обишао Ханиоти како би се лично уверио у квалитет смештајних јединица где ће пет дана боравити „српска делегација од 1.200 људи“ од 30. маја ове године.

У делегацији ће бити и певачи, као и оркестар, а све на рачун грађана Србије. У контролној посети Ханиотију од буџеташа су уз Палму били и народни посланик Живота Старчевић, начелник Поморавског округа Горан Милосављевић, директор Дома ученика у Јагодини Марко Маљковић и помоћник градоначелника Јагодине Марија Јовановић.