Прочитај ми чланак

КРАГУЈЕВАЧКИ „ФИЈАТ“ одлучио да редизајнира модел „500Л“

0

Италијанско-српска компанија "Фијат Крајслер Аутомобили Србија" за сада је, по свему судећи, одлучила да у Крагујевачкој фабрици не покреће производњу новог модела аутомобила, ваћ се одлучила за јефтиније решење - редизајн постојећег "фијата 500Л".

 

Eksluzivne fotografije redizajniranog fiat 500l „uhvaćen“ na ulicama #kragujevac

A photo posted by iKragujevac -Istina na 1.mestu (@ikragujevac) on

Италијанско-српска компанија „Фијат Крајслер Аутомобили Србија“ за сада је, по свему судећи, одлучила да у Крагујевачкој фабрици не покреће производњу новог модела аутомобила, ваћ се одлучила за јефтиније решење – редизајн постојећег „фијата 500Л“.

Попут старе младе коју шминкају за бољу удају, исто се чини и са овим аутом зарад боље продаје. Како сазнајемо из поузданих извора у фабрици, „већ четири недеље се у тест вожњама испитују редизајнирани модели, а због велике километраже коју морају да пређу да би се утврдило да ли су добри за тржиште, морају да иду и ван фабрике, пролазе кроз град и возе се мање прометним путевима, и тада су заштићени од погледа црном фолијом са белим круговима, како би се линије редизајнираног аутомобила тешко виделе“.

– Промене које ће доживети садашњи „500Л“ односе се пре свега на изглед, на дизајнерске захвате. То ће остати у суштини исто возило, са другачијим предњим и задњим спојлерима, новом инструмент таблом и другачијим положајем мењача – каже један од инжењера.

Фабрика ФСАС неће да излази са информацијама када че почети да се производи „500 Л“ новог дизајна, али стручњаци оцењују да то може да се деси средином наредне године.