Прочитај ми чланак

КО ЗНА, ЗНА: Због одласка Британије из ЕУ Русија за дан зарадила 2,46 милијарди $!

0

Русија је рачуноводствено приходовала 2,46 милијарди долара у протекла 24 сата због одлуке Велике Британије да напусти Европску унију, преноси портал Интелињуз.

novac o
Русија је од 2006. године нагомилала огромне резерве злата, а цена тог племенитог метала је, на вест о „брегзиту“, знатно скочила. Међутим, удео фунте у девизним резервама Русије је исто тако велики, а њена вредност је данас драстично пала по објављивању резултата референдума.

Захваљујући „брегзиту“, Русија је на златним резервама зарадила 3,7 милијарди долара, а њихова вредност је почетком ове недеље износила 54 милијарде долара.

Нажалост, један део те зараде је одмах нестао због суноврата вредности фунте, која је у електронском трговању, између затварања берзе 23. јуна и отварања 24. јуна, пала за 8,3 одсто, па је укупна зарада Русије од одласка Британије из ЕУ само 2,46 милијарди долара!

ПУТИН

– Русија није имала никакав утицај на одлуку Британије. Камеронове тврдње, да смо утицали на референдумску одлуку британских грађана нису имале никакво утемељење. Када је реч о исходу гласања, верујем да је британским грађанима јасно зашто се ово догодило. Нико не жели да храни и субвенционише слабије привреде, издржава друге државе и читаве народе. Људи желе да буду независнији – на овај начин је руски председник коментарисао резултат Бргзита.