Прочитај ми чланак

СКАНДАЛ: Састанак радикала са председником Николићем трајао 30 секунди!

0

Представници Српске радикалне странке задржали су се данас свега 30-ак секунди на консултацијама код председника Србије Томислава Николића.

nikolic i radikli
Представници Српске радикалне странке задржали су се данас свега 30-ак секунди на консултацијама код председника Србије Томислава Николића.

Како је за „Новости“ рекао функционер СРС Немања Шаровић, председник Николић је напустио састанак у тренутку када је он износио разлоге због којих треба да да оставку на ту функцију.

Шаровић је рекао новинарима да је делегација радикала пренела Николићу да СРС нема намеру да улази у владу Aлександра Вучића. Шаровић је заједно са Наташом Јовановић чинио делегацију СРС.

Председник Николић прима данас представнике изборних листа које су на парламентарним изборима 24. априла ушле у Скупштину Србије.

ДAЧИЋ: СAРAДЊA СA СНС-ОМ ЗБОГ ДРЖAВНИХ ИНТЕРЕСA

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић изјавио је данас да ће се одазвати евентуалном позиву лидера напредњака Aлександра Вучића, јер сматра да је у најбољем интересу да се сарадња СПС са Српском напредном странком (СНС) настави.

Након консултација коалиције СПС-ЈС са председником Србије Томиславом Николићем о формирању нове Владе, Дачић је новинарима рекао да не жели сарадњу са СНС-ом због министарских фотеља и функција, већ због државаних интереса.

Председник СПС-а навео је да замера људима из странке као и Бранку Ружићу јер су се питањима сарадње са СНС-ом бавили у медијима, а не у странци.

Он је навео да СПС и ЈС неће мењати принципе – борбу за демократску и модерну Србију која води рачуна о националним интересима.

Дачић је казао да је СПС спреман да да свој допринос јер се акценат мора ставити на питање развоја којег нема без политичке стабилности.

На консултацијама с Николићем, поред Дачића, био је и председник Јединствене Србије Драган Марковић.

Коалиција СПС-ЈС у Скупштини Србије има 29 посланичких места.