Прочитај ми чланак

КОМАДАНТ ИЗ НОВОРУСИЈЕ НИКОЛА ПЕРОВИЋ позива Србе да на изборима гласају за Шешеља!

0

perovic

Доскорашњи командант интернационалне бригаде у Донбасу, држављанин француске српског порекла Никола Перовић позвао је грађане Србије да на предстојећим изборима подрже Војислава Шешељ и СРС.

Како Перовић каже Срби морају да се окрену савезништву са Русијом јер је ЕУ на путу потпуног колапса, више не може да одржи своје границе нити да гарантује безбедност својим грађанима што су показали последњи терористички напади.

Били сте у рату у Новорусији, који су били ваши разлози да тамо одете и ако можете укратко да нам кажете како је изгледала ваша војна каријера тамо?

Кад је почео рат у Југославији било ми је веома тешко да гледам како убијају мој народ, а да ја не могу ништа да урадим. То је за мене био велики бол, јер док сам живео у Француској, био млађи  и ишао у школу осетио сам мржњу према Србима, муслимани су ме као дете тукли и малтретирали јер сам Србин, када су избили сукоби у Новорусији коначно сам био у могућности да нешто предузмем по питању дешавања у свету. Други разлог је да сам православац. Сматрам да требамо да се држимо заједно, као то што раде муслимани, ми православни народи треба да се држимо сложно. Да се боримо свуда у свету када се напада наш народ . Ја сам пре овог рата служио у специјалној планинској јединици француске војске у Авганистану и тамо сам прошао ратну обуку. У Новорусији сам почео као обични војник и врло брзо сам стигао до инструктора за командне тактике, и после тога смо формирали нашу интернационалну јединицу у којој је било много спрских добровољаца, а мене су прогласили за команданта те јединице.

Како данас видите политичку сцену у Европи и Србији?

Европа пропада , видимо  са кризом имигранта да је Европа потпуно дестабилизована и да је изгубила контролу на границама. Европа је после недавних терористичких напада показала да не може више да гарантује безбедност својим грађанима, и морам да кажем да не постоји никакава  интереса да Срби уђу у Европску унију и у НАТО . Србија је била  и остаће мали брат Русије. Треба се радити на савезбиштву са Русијом, са Владимиром Путином и спасити Србију од једне Европе која пропада и која трежи да Србија на сваки могући начин да Србија пропадне са њом и да притом поново направе раздор на Балкану .

Да ли подржавате неку политичку опцију на предстојећим изборима?

Одувек сам подржавао Радикалну страну која је за мене једина која има стварно своје место у Србији и која се одувек борила за свој народ . Сећам се у периоду када је владала хајка на српске добровољце у Новорусији, када су увођени закони којима је постављено правило да се они хапсе по повратку у Србију, СРС је једина критиковала такве потезе власти. Имам исто велике симпатије за друге покрете и појединце који се боре за српске интересе. Све би било лакше ако би се Срби сложили јер сложни све можемо!

Док сте били у Француској ваша организација је стала у одбрану Шешеља док је био у Хагу, какве су вам биле прве реакције након његовог ослобађања?

Ослобођење Војислава Шешеља је доказ да за ништа није крив ,те да су га једино затворили зато што је био јак лидер  и да је у то време могао  направити од Србије једну од најачих сила у Европи. Његова  слобода  је вратила снагу Радикалима својим политичким искуством, његова странка има и велики број младих квалитетних кадрова, између осталог то су људи попут Миљана Дамјановића који је показао велику вољу да се бори за Србију, мислим да СРС има велики потенцијал када се споје малдост и искуство.

Шта би сте поручили грађанима Србије?

Препоручујем грађанима Србије да гласају за странку која ће се борити да народ не гладује, да се сачувају наш идентитет и култура , за странку  која ће се борити да омладина нађе посао  и која ће их спасити од америчког империјализма.