• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • ЕВРОПА НА ИВИЦИ ГРАЂАНСКОГ РАТА: Западни генерали упозоравају – наоружајте се и спремите се за борбу
Прочитај ми чланак

ЕВРОПА НА ИВИЦИ ГРАЂАНСКОГ РАТА: Западни генерали упозоравају – наоружајте се и спремите се за борбу

0

ratnik na bojnom polju

У брошури Исламске државе се наводи да њени припадници који живе на Западу треба да се утопе у масу, а да кад изврше терористичке нападе, треба да дођу на фронт или заврше своје животе у самоубилачком нападу. На тај начин ће се скоро потпуно умањити ризик од цурења информација.

Генерал Андре Блатманн, начелник Оружаних снага Швајцарске тврди да је Европа само на корак од грађанског рата. Блатман чак саветује своје земљаке да се још наоружају, иако се процењује да 8 милиона људи у Швајцарској поседује од 2,3 до 4,5 милиона оружја. У јесен 2015. Швајцарска је одржала вежбе под називом „Конекс 15“, чији је сценарио претпоставио распад Еврозоне и земаља које се граниче са Швајцарском.

zavetnicidТакође је тренутни начелник шведске војске, генерал Андерс Бранстром, изјавио да „за неколико година“ може да се очекује да у Европи избије рат- против добро обучених противника. У последњих неколико месеци, неколико стотина војника у Данској је добило посебну обуку за случај рата са имигрантима Почетком фебруара, шеф норвешке војске Один Јохансен упозорио у Ослу да Европа мора бити спремна да се бори за своје вредности. „Европа више не може очекивати да живи у миру и сигурности, без потребе да брани своје интересе и вредности“, рекао је.

Заступници теорије да ЕУ држи све под контролом могу бити озбиљно шокирани када прочитају извештај Европског парламента у коме се наводи да јавност треба да буде обавештена о „опасности од терористичког напада, употребе хемијских, биолошких, радиолошких, и чак нуклеарног материјала“.
Потврђено је да је Исламска држава регрутује хемичаре, физичаре и компјутерске научнике како би у ЕУ користила оружје за масовно уништење. Према Волфгангу Рудишхаусеру, директору Центра НАТО за оружја за масовно уништавање „Исламска Држава има знање за стварање оружја за масовно уништење, и она је дошла до озбиљних стручњака“.

Британски Скај њуз је успео да набави снимке који ово потврђују. ИСИС већ држи у свом арсеналу ракете способне за обарање комерцијалних авиона и самоходна возила која се могу користити у нападима. Имају лутке у људском облику које било који електронски уређај спречавају да процени да ли је возач ааутомобила миниран, јер се лутка термостатом загрева до температуре тела. ИСИС такође зна како да претворити офанзивне бомбе у ракете земља-ваздух. Таква ракета би могла да сруши комерцијални авион са ефикасношшу од 99%.

Други озбиљан ударац заговорника теорије да је ЕУ безбедно место за живот је писање норвешког листа „Дагбладет“ о две терористичке ћелије „Исламске државе“ специјално обучене да врше нападе у Европи. Чланови прве, која је бројала 300 људи, су већ стигли у Европу, у коју се увукло њих 272. Њима је речено да иду у илегалу. Ова прва група терориста је обучена у вршењу две врсте напада, а у извештају Еуропола се каже да ће ти напади бити првенствено усмерени на „меке мете“, тј рањиве инсталације и цивиле.
Чак и ако би се службе безбедности успешно инфилтрирале у исламску заједницу, претња не мора да долази споља, јер у Немачкој на пример делују салафије који покушавају да регрутују избеглице. Ако је веровати немачком „Билду“, за праћење једног немачког џихадисте 24 часа дневно је потребно најмање 60 полицајаца.

Овај проблем је добро описао Удо Улфкоте, бивши главни уредник „Франкфуртер алгемајне цајтунга“, после посете немачком граничном граду Пасауу и аустријско словеначкој граници близу Граца.

„На оба гранична прелаза слободно се преносило оружје у правцу Немачка, и деца намењена за злостављање. Не, то ми нису рекли теоретичари завере, већ припадници владиних служби безбедности на лицу места. Разговарао са политичарима, градоначелницима и званичницима безбедносних служби, у областима око чешке границе, на граници Аустрије и Немачке, и близу границе аустрије и Словеније. Оружје и дрога се кријумчаре са таласима избеглица. Свим органима безбедности дуж трасе мигрантског цунамија је ово јасно, али се нико не усуђује да врши инспекцију имиграната, јер би политичари то видели као „провокацију“ која би имала несагледиве последице“, написао је Улфкоте.

Унутрашња дестабилизација
Поред јасних знака спољне дестабилизације ЕУ, постоји и унутрашња дестабилизација и све интензивнија поларизација друштвених група. На пример, француска полиција процењује да је прошле године број антисемитских напада у Француској порастао за 85% у односу на 2014. Ту су и борбе између анархиста и ПЕГИДЕ у Немачкој. Министар унутрашњих послова Северне Рајне-Вестфалије Ралф Јегер наглашава да екстремне десничарске групе не жале труд да освоје гласове „пристојних грађана“ који су забринути за ток ствари у Немачкој, а чини се да су у томе све успешније.

Арнолд Пликер, председник једног од полицијског синдиката НРВ, каже да у неким немачким градовима постоје „зоне страха“ у оквиру којих је полицији изузетно тешко да делује против криминалаца. У светлу придошлих информација о планираним терористичким нападима у Европи, грађани Западне Европе (углавном они, осим ако се ствари не промене) ће морати да се постепено навикну на живот уз могућност изненадне смрти у терористичком нападу. Нешто што је постало уобичајено на Блиском истоку.