Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Обавезна вакцинација деце је нова потврда да живимо у тоталитаризму

0

sablon-Dveri

Покрет Двери упозорава јавност на опасност од Закона о обавезној вакцинацији, чији нацрт предвиђа хапшење родитеља који се буду супротстављали вакцинацији њихове деце!

Вакцине су један од најважнијих спасоносних проналазака у историји медицине и Двери се не противе њиховој употреби, већ смо против принудног увођења мандаторне, односно обавезне вакцинације деце уз кажњавање родитеља који се овој принуди успротиве. Такав закон је типичан за тоталитарна друштвена уређења 20. века и њиме се грубо крши неприкосновено право родитеља да одлучује о добробити своје деце.

Министар здравља обмањује јавност да се такав закон примењује у ЕУ: у 15 од 27 чланица такав закон чак ни не постоји! У извештају пројекта VENICE из 2012. (Vaccine European New Integrated Collaboration Effort), који финансира Европски центар за превенцију и контролу болести,прецизирано је да осталих 14 земаља има бар једну мандаторну вакцинацију ( против полиомијелитиса је обавезна за децу и одрасле у 12 земаља, против дифтерије и тетануса у 11 земаља, а против хепатитиса Б у 10 земаља). У Немачкој, Холандији, Аустрији ни једна вакцина није обавезна!

У Србији већ важи закон који прописује обавезну вакцинацију деце, а сада се најављује и кажњавање родитеља који се успротиве том тоталитарзму.

Покрет Двери сматра да је улога државе да препоручи вакцинацију и обезбеди бесплатне вакцине, без икакве дискриминације, што значи да Министарство здрвља треба да се позабави решавањем несташица вакцина уместо нападима на родитеље.

Извор: Инфо служба Покрета Двери, Србин.инфо