Прочитај ми чланак

Наставак „Зоне Замфирове” у новембру 2015.

0

milan-i-brankica

Премијера филма „Врати се, Зоне”, наставка гледане „Зоне Замфирове”, биће одржана током новембра наредне године. То је назначено у тизеру (кратком најавном инсерту из филма), који од јуче може да се погледа на „Јутјубу”. У том снимку, поред навођења спонзора филма, виде се главни протагонисти – Зона и Мане – како се грле и љубе, поред реке.

У режији Југа Радивојевића, насловну улогу тумачи Бранкица Себастијановић, позната по улози у филму и ТВ серији „Кад љубав закасни” док кујунџију Манета игра Милан Васић. Сценарио су написали Ивана и Мирослав Митић по мотивима књиге „Зона Замфирова, шта је било после?” Душице Милановић Марике. Реч је о романтичној мелодрами са елементима комедије о згодама и незгодама кроз које пролазе Зоне и Мане да би сачували своју љубав и брак. Њих двоје се суочавају са препрекама које морају да савладају, час се допуњују час сукобљавају, што их доводи у низ драматичних ситуација са неизвесним расплетом.

Лик Манетове мајке Јевде у филму тумачи Љиљана Благојевић, а тетка Дока је Јелисавета Сека Саблић. Зониног оца Хаџи Замфира игра Никола Ристановски, мајку Ташану – Анита Манчић, а Манулаћ овог пута је Миодраг Радоњић. Појављују се и нови ликови које тумаче: Милан Лане Гутовић (у улози попа Боже) и Тања Бошковић као попадија Сида. У глумачкој подели филма су: Милорад Мандић Манда, Весна Тривалић, Нина Јанковић, позната по улози у филму „Монтевидео, бог те видео”, затим Горан Јевтић, Милена Васић, Игор Ђорђевић, Милан Калинић, Нела Михаиловић, Рада Ђуричин, Гордана Марић, Иван Заблаћански, Тамара Алексић и други.

Током пролећа, на обали Власинског језера саграђен је Зонеград, реплика српског града с почетка 20. века, који ће после снимања филма наставити да функционише као град са свим садржајима потребним за целодневни и целогодишњи боравак његових становника и посетилаца. У овом граду, половином јула представљена је екипа филма од око 40 глумаца, а редитељ Радивојевић најавио је да ће „Врати се, Зоне” бити „љубавни филм у којем љубав побеђује” и додао:

„Љубав увек треба да побеђује. Ово је филм за велики повратак у биоскопе и још већи повратак емоцијама, филм за онај бољи, лепши и срећнији део сваког од нас који, и поред свега, верује да живот има срећан крај…”.

„Зона Замфирова” је најгледанији филм у новијој српској кинематографији који је током 2002 и 2003. године видело око 1,1 милиона гледалаца само у Србији.

(Политика)