Прочитај ми чланак

Британска глумица: Волим српски народ и Србију!

0

Британска глумица Миријам Марголис, добитница престижне награде БАФТА а нашој публици позната по улогама у "Хари Потеру" и "Црној гуји", снимила је филм Стевана Филиповића "Поред тебе", а за Н1 глумица је објаснила зашто је пристала да сними српски филм и како се снашла са српским језиком.

Снимање првог српског филма чија се радња дешава у јеку пандемије коронавируса, „Поред тебе“, приводи се крају. Реч је новом остварењу редитеља Стевана Филиповића, а једну од улога игра и британска глумица Миријам Марголис, која каже да воли српски народ и да ће посетити Србију.

FOTO: Printscreen/ You Tube

– Била сам фасцинирана Стеваном Филиповићем. Помислила сам како је он један интересантан, млад човек, пун идеја и веома ангажован. Веома ми се допао и помислила сам да бих волела да радим с њим. Надала сам се да ће се указати прилика да сарађујемо, што се догодило – усхићено је испричала Миријам и додала како јој је жао што није могла да дође на снимање у Србију.

– Нисам могла тада да дођем у Србију, иако сам то много желела. Међутим, Стеван је рекао „у реду, можемо то да реализујемо и на други начин“, што смо успели. Ја сам срећна што смо успели. Филм још нисам видела и жељно га ишчекујем.

Марголисова је објаснила и како је успела да савлада језик и да се припреми за улогу.

– Све то није било могуће без Наташе, девојке која је живи у Лондону и са којом сам се много припремала, не бих успела без помоћи. Веома сам радила на филму и надам се да ће доживети успех и да ће се људима допасти. Свидела ми се идеја да радим нешто експериментално. За мене није било то много компликовано, али сам схватила да је прича много дубља него што сам мислила. Али мисао да нешто ново радите веома је атрактивно за стару жену као што сам ја. Лик који тумачим је храбра, независна, умна и допадљива, ангажована жена, а уједно и велики борац, што личи на мене – рекла је глумица и додала да јој српски језик уопште није био познат, али да се потрудила да звучи што је боље могуће.

Миријам је истакла и да је позвана у Србију када буде била премијера филма и да има велику жељу да посети нашу земљу и воли српску народ.

– Позвана сам у Београд, на премијеру, ако буде епидемиолошки безбедно радо ћу доћи у Србију. Ако не дођем овај пут, доћи ћу следећом првом приликом, јер волим српски народ. Ви сте јаки, независни и неустрашиви и то је баш оно што ми се свиђа. Србију ћу свакако посетити – истакла је Миријам.

У филму „Поред тебе“ Марголисова игра бака Веру, југоносталгичарку која је дошла из Манчестера, а која је бака главне јунакиње. То је једна од главних улога и у филму Миријам и пева и плаче и прича српски.