Прочитај ми чланак

Рама: Одлука Уефе политички мотивисана

0

rama3-beta-ap_f

Албански премијер Еди Рама рекао је да је одлука Уефе поводом утакмице Србија – Албанија политички мотивисана и подржао ФС Албаније у намери да уложи жалбу.

Рама је у обраћању новинарима рекао и да је та одлука повезана с интерном политиком Уефе и подржао намеру Албанске фудбалске фередације да на њу уложи жалбу.

„Казнивши Србију да одигра само две утакмице као тим домаћин, иза затворених врата, Уефа је показала да није способна да се суочи са расизмом и насиљем“, оценио је Рама.

Он је додао и да постоји само један начин да се битка добије, а то је на суду, пренела је агенција АТА.

Албански премијер саопштио је да ће стадион „Шкодра“ бити, по стандардима Уефе, спреман 11. октобра 2015. како би на њему могла да буде одиграна реванш утакмица Албанија-Србија.

„Рекавши да Албанија губи три поена, јер је одбила да настави да игра, Србија није добила три поена, јер је дозволила навијачима да праве инциденте. Према непоштеном ставу Уефе, расна агресија и физичко насиље су једнаки, када је реч о психичком онемогућавању да се настави утакмица“, сматра Рама.

Рама је, такође, подржао Фудбалски савез Албаније (ФСХФ) у настојању да уложи жалбу на одлуку Уефе да прекинуту утакмицу у Београду региструје са 3:0 за Србију, пошто, како је навео, та одлука није праведна.

Утакмица између Србије и Албаније прекинута је 14. октобра пред крај првог полувремена, када се изнад терена стадиона Партизана појавила беспилотна летелица, дрон, са заставом такозване Велике Албаније, након чега су уследили инциденти.

 

RTS