Прочитај ми чланак

Вучићев брат Рама: Албанија би стала уз тзв. Косово ако дође до употребе оружја

0

Албански премијер Еди Рама изјавио је да би Албанија стала у одбрану привремених приштинских институција у случају да се исцрпе дипломатске опције и употреби оружје и додао да се моли да до такве ситуације не дође.

„Ако до тога дође, Албанија ће дефинитивно стати уз Косово. Нема сумње да је Албанија стајала, стоји и стајаће уз Косово у сваком случају, чак и ако, не дај Боже, ствари дођу дотле да се више не прича, већ да се користи оружје“, рекао је Рама за телевизију АТВ.

Он је истакао да је Албанија чланица НАТО-а, да има посебан однос са тзв. Косовом и да је „сваки напад на Косово напад на Албанију“.

„Косово није само и има стратешке савезнике без којих не би могло да постоји као држава. Из тог разлога морамо размишљати о важности косовских савезника“, додао је Рама.

Он је рекао да лидери у Приштини и Тирани треба да размишљају о будућности како би „постали респектабилнији“ на међународном плану.

Према његовим речима, ванредна седница Савета безбедности УН о ситуацији на Косову и Метохији био је „корак уназад за Косово“.

„Нема смисла да се Косово зове тамо и иде тамо где га неко сматра државом, а други не. То је бесмислица“, рекао је Рама за албански тв канал.