Прочитај ми чланак

Иван Ивановић: Позив Војислава Шешеља не може да се одбије!

0

snp nasi
Српска радикална странка изазвала је политички потрес међу десницом у Србији када је објавила да ће на републичке изборе изађи са Српским народним покретом „Наши“ и Србским Образом, односно да ће на њиховој изборној листи бити Иван Ивановић и Младен Обрадовић председници оба покрета. Председник СНП Наши Иван Ивановићић каже да је СРС једина озбиљно приступила стварању патритоског блока, а да је резултат тога њен савез са ове две организације.  

– Протеклих месеци са више страна долазили су позиви да је време за уједињење родољубивих странака и покрета, и сви су те позиве упућивали једни другима без конкретних договора. Када су расписани избори и када је требало да дође до формирања фамозног патриотског блока испоставило се да су многи у ту причу кренули неискрено, тако да када се погледа са стране изгледа да то појединцима није ни био интерес. Позив од СРС није био такав, већ крајње отворен и братски,  без обзира што ће неко помислити да то говорим што излазимо заједно на изборе. Приликом првог састанка то је и пресудило, а ту је и наравно позив др Војислава Шешеља који не може да се одбије, и он је управо та спона која има снаге да обједини све српске родољубе – каже Ивановић за Правду.

Да ли су вас Двери звале на договор?

Двери нас нису позвале на састанак који су имали са другим организацијама око стварања патритског блока. Шта је разлог томе, ја не знам. Мислим да не треба губити време на прича о томе шта је било. Јасно је да је СРС много озбиљније радила на стварању патриотске листе, ми који смо схватили важност тога смо се прикључили коалицији. Већ смо поднели листу и сада смо максимално посвећени изборној кампањи.

Да ли је истина да је захтев СРС био да се Наши и Образ утопе у ту странку?

То је апсолутна лаж која је пласирана од стране оних којима не одговара било какав засвез родољубивих снага. Нажалост, неки изборе виде као прилику да се позиционирају и брендирају, а не као прилику да мењамо Србију. СНП Наши и Образ настављају да делују као самостални покрети, али је СРС сада наш коалициони партнер.

Колико су политички програми Образа и СРС слични са вашим програмом?

Што се тиче програмских начела и смерница, не можемо рећи да су идентична, али су веома слична да. СРС већ више од две деценије води битку против учлањења Србије у ЕУ и НАТО што је једна од смерница и нашег Покрета. Не зато да би били против неког и нечег, већ зато што сматрамо да је то погубна политика по државу и народ, што се испоставило као тачно током свих ових година.  

ЕУ и њени политичари баве се уцењивачком политиком и однос Србије према европској унији је вазалски у правом смислу речи, свако неиспуњавање њихових захтева резултира неком казном, а захтеви су такви да су погубни по нашу државотворност, економију и културу. Међутим све политичке партије од 2000. године па на овамо су се такмичиле која ће им се више додворити. Резултати такве политике су нам познати, а ономе ко их не види препоручујем само да се прошета улицом места у којем живи како би видео незапослене људе, беду и сиромаштво. То је једино што је Србија добила од политике Европа нема алтернативу.

Mladen obradovic ivan ivanovic i nemanja sarovic
СНП Наши је познат по идеји Евроазијства, да ли то и даље остаје ваша политичка платофрма?

СНП НАШИ је  још 2010. године изнео своју политичку платформу евроазијских интеграција, и оно што увек посебно желимо да истакнемо да су СНП Наши готово годину дана пре него што је Владимир Путин декларисао Евроазијски Савез као званичну стратегију Кремља, у листу Известиа у октобру 2011. године, у периоду од авуста 2010. до фебруара 2011. године, написали, објавили и декларисали Први сполитички програм евроазијских интеграција Србије, као и да смо од 2009. године стварали платформу сарадње са тада свим релевантним и веома, веома, веома ретким факторима који су активно заступали политичку идеју евроазијских интеграција у Русији. 

Наш излазак на изборе са СРС само ће ојачати ту идеју и промовисаће је на једном вишем нивоу, посебно због тога пошто се и СРС увек залагала за сарадњу са Руском Федерацијом. Руска федерација је гарант економског и државотворног опоравка Србије.

SNP Nasi evroazijska unija
Ко су гласачи на које СРС, Наши и Образ рачунају?

Наши гласачи су сви незадовољни и преварени граћани који су доведени на руб егзистенције, такозване политчке елите су их са великих медија засипале лажима како ће у Србији потећи мед и млеко када Србија постане члан ЕУ. За то време док се политичка врхушка богатила, народ је губио  радна места, распродаване су велике фирме, уништен је средњи слој грађана у Србији, тако да је дошло до великог јаза између екстремно богатих и екстремно сиромашних грађана који се боре да преживе и прехране своје породице. Ми смо глас тог народа, јер и ми потичемо и долазимо из њега, ми нисмо под контролом тајкуна и не радимо за ЕУ која гледа да нас упропасти, ми нудимо сасвим друга решења за економски бољитак, и управо због тога нас нема на великим медијима који покушавају да нас максимални изигоноришу, јер смо ми једини прави противник овом режиму у еврофанатизму.

Зашто би они требали да гласају баш за листу СРС, а не за неке друге?

Ово је време преломних одлука за наш народ, и свесни смо да су ови избори расписани како би касније кроз српски парламент дошло до промене Устава, како би била верификована издаја Косова и Метохије. Зато позивам све српске родољубе да не расипају своје гласове и да нам помогну да се спречи овај план и да у парламенту може коначно може да се чује глас Срба. Србија има за кога да гласа, а то је СРС, Наши и Образ.

(Правда)