• Почетна
  • СПОРТ
  • Вујошевић: Човић притиска судије, али титула је наша!
Прочитај ми чланак

Вујошевић: Човић притиска судије, али титула је наша!

0

Dusko VujosevicОн познаје спорт, политику, економију, генетику, а чак је и стручнајк за лепоту – прави је естета. Сада барем знам коме да се обратим када је у питању генетика. То је фашизам – каже тренер Партизана.

(Новости)
Тренер кошаркаша Партизана Душко Вујошевић рекао је данас да ће његова екипа освојити титулу првака Србије, и оптужио првог човека Црвене звезде Небојшу Ццовића да константно врши притисак на судије.

– Човић се непрекидно меша у суђење, а дан уочи треће утакмице финала имао је конференцију на којој је причао само о томе. Сваком новом конференцијом, које су врло честе, Човић показује какав је стручњак. Он познаје спорт, политику, економију, генетику, а чак је и стручнајк за лепоту – прави је естета – рекао је Вујошевић на конференцији за новинаре у хали „Пионир“ уочи четврте утакмице финалне серије плеј офа.

– Сада барем знам коме да се обратим када је у питању генетика. То је фашизам – додао је Вујошевић.

Тренер Партизана признао је да је по завршетку јучерашње утакмице опсовао судију Јевтовића, али је негирао да му је претио.

– Тачно је да сам га опсовао, али му нисам рекао да неће жив изаћи из хале. Поновићу – судије нису решиле јучерашњу утакмицу, али нисам задовољан дељењем правде у последњој четвртини – рекао је тренер црно-белих.

Он је оптужио Човића да је конференцијом уочи трећег меча на којој је најавио крађу на штету Звезде, извршио притисак управо на Јевтовића и на тај начин утицао на суђење.

– Тешко је победити било коју екипу три пута заредом. Ипак, сигуран сам у коначан успех свог тима, верујем да бисмо већ сутра могли да славимо, а нисмо слабији од ривала. Још увек смо у предности. Сутра морамо да имамо другачију енергију и агресивност у односу на претходни меч, такође морамо да покажемо и већу жељу и да се грчевито боримо за победу – рекао је Вујошевић.

Он је рекао да у мечевима финалне серије нема фаворита и подсетио да Звезда има добар тим и да за разлику од црно-белих има решену финансијску ситуацију.

Тренер Партизана истакао је да је свима – играчима, тренерима и судијама, тешко да раде свој посао у фианлној серији у тренутним условима.

– Решење за ову ситуацију у нашој кошарци сигурно није то што Човић планира да постане председмник КСС и да онда домаћу лигу врати под окриље Савеза – навео је Вујошевић.

Он је поновио да је сукоб два клуба почео интервјуом Небојше Човића прошлог лета и да се константно заборавља на инциденте на мечу у Железнику у јуну прошле године, када је Партизан освојио титулу шампиона државе.

Партизан води у финалној серији плеј офа са 2:1, а четврти меч у којем је Звезда домаћин игра се сутра од 21 сат у хали „Пионир“.