Прочитај ми чланак

Потврђена писања Србин инфо: Тадић одлази, Ђилас и Пајтић поделили плен у ДС

0

Обистинило се оно што је редакција Србин нфо у свом тексту из 31.07.( Удар на Пајтића – Тајни пакт Ђиласа и Вучића) писала о сукобу у ДС: Борис Тадић ће бити смењен, а  Драгана Ђиласа и Бојана Пајтића ће поделити ДС између себе..

Како пише новосадски Дневник потреси у Демократској странци највероватније ће бити окончани програмском, а потом и изборном скупштином, на којој ће једини кандидат за председника странке бити актуелни београдски градоначелник Драган Ђилас, док ће се за његовог заменика кандидовати војвођански премијер Бојан Пајтић.

Како сазнаје “Дневник” од извора блиског врху ДС-а, актуелни председник ДС Борис Тадић неће се кандидовати поново на ту функцију.

Извор “Дневника” тврди да је то тренутно најизвеснији исход унутарстраначких превирања, која су уследила након губитка кључних позиција власти на мајским изборима, о којем су се усагалсили и кључни страначки функционери Борис Тадић, Драган Ђилас и Бојан Пајтић.

– Тај договор укључује заказивање програмске, а потом и изборне скупштине, на којој ће Ђилас бити једини кандидат за председника странке, док ће се Пајтић кандидовати за његовог заменика. А све би требало да почне да се реализује по повратку Бориса Тадића из Кејптауна у Јужној Африци, где учествује на конгресу Социјалистичке интернационале, наводи извор “Дневника”.

Иначе, у медијима се већ раније спекулисало о томе да би Тадић лидерску позицију у ДС-у могао заменити неком од функција управо у тој међународној организацији социјалистичких и социјалдемократских партија, а која ће управо ових дана бирати ново руковдство. Међутим, извор из ДС-а каже да исход избора у Социјалистичкој интернационали неће утицати на најављени расплет унутарстраначке драме код демократа јер је, како тврди, “договорено да се Тадић не кандидује на изборима у ДС-у без обзира на то какав буде исход избора у Социјалистичкој интернационали”.

По том договору, на изборној скупштини демократе ће бирати и нове потпредседнике, а, по тврдњама извора листа, “за сада је извесно да на те позиције више неће моћи да рачуна нико од актуелних”.

Како сазнаје “Дневник”, одлуке о заказивању програмске и изборне скупштине ДС-а биће донете након седнице Главног одбора странке која ће бити одржана 8. септембра, док ће се функциоенри ДС-а о кандидатурама за изборну скупштину јавно изјаснити тек кад унутарстраначки избори буду расписани.

 

Заменик председника ДС недавно имао састанак с Тривановом и саопштио јој да је не види у свом тиму

Ђилас хоће нова лица у ДС

Заменик председника ДС Драган Ђилас пре неколико дана имао је састанак с потпредседницом ове странке Јеленом Триван на коме јој је индиректно саопштио да он на њу не рачуна у будућности, сазнаје Курир.

– Због свега тога велике су шансе да Триванова пре седнице Главног одбора, заказане за 8. септембар, понуди оставку на ту функцију. Знате, она веома лоше стоји код свих и на скупштини странке кад су је бирали за потпредседника није добила 50 одсто подршке. У последње време покушавала је да плива између две струје, односно Тадића и Ђиласа, али је то у овом тренутку неизводљиво. Сад је њеним маневрима да се приближи Ђиласу незадовољан и председник ДС, иако је важила за његовог човека – каже наш извор.

Триванова није потврдила наша сазнања.

– Немојте ме с тим глупостима! Имам приватних проблема и страначке ствари ме тренутно не занимају – кратко нам је рекла.

Ипак, да ће бити одређених преиспитивања, најавио је шеф посланичке групе ДС Драгољуб Мићуновић. Он је рекао да ће изборне скупштине у тој странци бити уколико то ГО буде тражио, те да не треба оспоравати ничије заслуге.

– Ни Тадићеве, ни Ђиласове, ни Петровићеве, ни заслуге Шутановца, ни Јелене Триван. Сви су они на свој начин дали резултате. Али, истовремено, по вољи чланства странке, сви можемо бити замењени, али само вољом чланства. Бар је тако у демократији – изјавио је Мићуновић за НИН.

 

 

( Дневник, Курир )